Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Šadurskis: Vienotībai var pārmest tikai to, ka tai Saeimā ir par maz mandātu

Saeimas atlaišanas pamatā bijuši jautājumi, kas saistīti ar tiesiskumu valstī, tāpēc vienprātība tautas balsojumā par valdības atlaišanu ir dabisks un normāls rezultāts, uzskata Saeimas sekretārs Kārlis Šadurskis (V).Politiķis noraida pārmetumus, ka visa atbildība par valdības darbu jāuzņemas "Vienotībai", jo ministru amatos atradās arī citu partiju deputāti un lēmumus ietekmējušas visas 10.

Saeimā ievēlētās partijas. "Vienotībai" varot pārmest tikai to, ka tai Saeimā esot tik maz mandātu.Šadurskis norādīja, ka nevar paust "Vienotības" nostāju, jo referenduma rezultāti partijā vēl neesot apspriesti, taču pats Saeimas atlaišanu vērtē kā dabisku un normālu."Ja skatāmies uz Saeimas darbu pirms rīkojuma Nr.2, tad visus jautājumus saistībā ar tiesiskumu risināt vispār nebija iespējams, jo Zaļo un zemnieku savienība un "Saskaņas centrs" bija kategoriski pret. Šīm divām partijām kopā ir 51 balss, piemetam vēl "Par labu Latviju", un buķete ir pilnīga," norādīja Šadurskis.Viņš skaidroja, ka pirms Valsts prezidenta ierosinājuma atlaist Saeimu valdībā nebija iespējams virzīt ne jautājumus saistībā ar KNAB, ne deputātu atklātajiem balsojumiem, ne arī jautājumu par deputātu imunitātes atņemšanu. Saeimā bremzēti arī tādi ierosinājumi kā patiesā labuma guvēju un mediju īpašnieku atklāšana."Pēc Saeimas atlaišanas paziņojuma lielākā daļa šo jautājumu pēkšņi izkustējās, jo ZZS vienkārši sāka runāt bailes no nākamajām vēlēšanām. Pirmsatlaišanas režīms patiesībā ir visproduktīvākais laiks, manuprāt, vispār pēdējo Saeimu vēsturē. Diemžēl šādi nav iespējams turpināt ilgi un likums to neparedz," uzskata Šadurskis.Runājot par to, kā notiks valdības darbs līdz ārkārtas vēlēšanām, Šadurskis sacīja, ka darbs pie nākamā budžeta izstrādes darbs turpināsies pēc normālajiem grafikiem, taču vēlēšanas tajos ieviesīs korekcijas. "Pagaidām budžeta nav un nebūs. Jāstrādā kā pēc vēlēšanu gadu grafika - būtu nejēdzīgi, ja šī valdība izstrādātu budžetu nākamajai Saeimai, jo diez vai tas tiks respektēts," teica Saeimas sekretārs.Saeimas komisijās darbs tupinās, bet turpmāk ar to iesniegtajiem darba kārtības jautājumiem Saeimas prezidijs vērsīsies pie Valsts prezidenta, kura kompetencē būs lemt par Saeimas sēdes izsludināšanu un darba kārtību. "Domāju, ka sadarbība ar pili būs normāla un iesāktās lietas tiks novestas līdz galam un pabeigtas. Vismaz šādi signāli prezidijam ir bijuši no pils, ka darbi normāli turpināsies," piebilda Šadruskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas