Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Saeima atsakās no 3,3 miljoniem, bet nevar vienoties par naudas sadalījumu

Pirmdien frakciju padomē parakstīta vienošanās saskaņā ar kuru Saeima atteikusies no 3,3 miljoniem iepriekš ieplānotās summas, taču frakciju vadītāji nevienojās par summas sadalījumu. Vienošanos neparakstīja Saskaņas centrs (SC).

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze (ZZS) informēja, ka frakciju vadītāju domas atšķīrās, tāpēc katra frakcija iesniegs savus priekšlikumus Saimas Budžeta un finanšu komisijai, kurai būs jāpieņem galīgais lēmums, kā izlietot Saeimas ietaupītos 3,3 miljonus.

SC frakcijas vadījs Jānis Urbanovičs telefonsarunā Dienai apliecināja, ka vienošanos SC nav parakstījis. Partija atbalsta 3,3 miljonu latu novirzīšanu Sociālās un darba lietu komisijas priekšlikumiem. Tie paredz piešķirt naudu vairākām sociālām grupām. “Viena komisija ir strādājusi labi un mēs to atbalstām,” sacīja J.Urbanovičs.

G.Daudze informēja, ka ZZS uzskata, ka 2 miljoni jāparedz zinātnei, sociālām programmām – vardabībā cietušo bērnu rehabilitācijai, aizbildņu pabalstiem un Černobiļas avārijas seku likvidācijā cietušajiem. ZZS ierosinās arī 150 000 novirzīt Latvijas radio korim.

JL palika vienīgā partija, kas uzskata, ka ieekonomētā nauda jāparedz budžeta deficīta segšanai. Tautas partija nav atcēlusi savu iepriekšējo lēmumu, ka nauda jānovirza budžeta deficīta segšanai, taču  pieļāva iespēju atbalstīt naudas novirzīšanu arī zinātnei, ja par to būs vienojušies visu frakciju vadītāji.

Šovakar beidzas pieteikumu iesniegšana budžeta izskatīšanai 2. un galīgajam lasījumam.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas