Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Saeimā izvēršas emocionālas diskusijas par Lāča vadītās komisijas lietderību

Saeimā ceturtdien, debatējot par dubultpilsonību, izvērtās diskusija par deputāta Visvalža Lāča vadītās Pilsonības likuma izpildes komisijas vajadzību un lietderību.

Debates par to sākās pēc tam, kad Saeimas Juridiskās komisijas vadītāja Ilma Čepāne ("Vienotība") informēja, ka Juridiskās komisijas pārziņā plānots izveidot Pilsonības likuma grozījumu apakškomisiju, jo iesniegtie ierosinājumi par dubultpilsonību ir apjomīgi.

Tikmēr apvienības "Par labu Latviju" pārstāvis Māris Kučinskis no tribīnes vērsās pie Lāča, vaicājot, kādēļ Saeimā ir pilsonības likuma komisija, kas "it kā reizi nedēļā pat ir, it kā strādā un ir šausmīgi noslogota".

"Jautājums, vai mums tagad, kad naudiņu par komisijām vairs nemaksā, nevajadzētu vērtēt, kurām komisijām ir jābūt, kurām nav. Tad likvidējam šo komisiju un taisām apakškomisiju!" rosināja Kučinskis.

Atbildot uz Kučinska pārmetumiem, tribīnē kāpa deputāts Lācis, uzsverot, ka komisija nebūt nav noslogota.

"Gluži otrādi, kad bija intervija ar mūsu cienījamo deputātu Māri Dzelzskalnu, kurš ir ļoti aktīvs arī mūsu komisijas darbā, viņš bija pateicis žurnālistiem vienu frāzi, ka nu viņš neredz gandrīz nekādu jēgu šai komisijai. Tad es tūlīt arī komisijas sēdē uzstājos un teicu, iespējams, ka tiešām šai komisijai nav nekādas jēgas. Bet tikai tad viens jāsaprot: ka šai komisijai diemžēl nepārtraukti pienāk vēstules, uzaicinājumi, un tad ar šīs komisijas darbu būs jānodarbojas kādai citai komisijai. Tur būs vajadzīgs kāds cilvēks – varbūt ne pilna komisija –, varbūt divi cilvēki, kas nodarbojas ar šiem jautājumiem,"  paskaidroja Lācis.

Deputāts aicināja kolēģus viņu neapvainot, "latviešu tautas priekšā sakot, ka es esmu par to, ka šausmīgi šī komisija vajadzīga".

"Nu ņemiet nost, kolēģi! Ņemiet nost! Taisnība, šī komisija ir pēc sēžu skaita... arī to es pateicu komisijā, Kučinska kungs, visiem dzirdot, pēc Saeimas prezidija datiem, otrā vismazāk noslogotā komisija ar sēžu skaitu. Tiešām, varbūt ar viņu var iztikt. Bet tikai nedaudz pārsniedz pēc sēžu skaita šo komisiju Ārlietu komisija. Un varbūt to arī likvidēsim?" emocionāli runāja Lācis.

Savukārt Dzelzskalns precizēja Lāča teikto, ka medijiem nekad neesot sacījis, ka komisija ir bezjēdzīga un nav nav vajadzīga. "Es esmu teicis, ka komisijas sēdes ir jāsasauc lietderīgi, tad, kad darba kārtībā ir jautājumi, kas ir būtiski," paskaidroja Dzelzskalns.

Lācis tribīnē kāpa arī otro reizi, atzīstot, ka pārspīlējis Dzelzskalna sacīto, taču viņa interviju Lācis nodēvēja par neuzmanīgu.

"Tūlīt aizstāvoties, jo es neļaušu sevi apvainot no šīs tribīnes.. Mani apvaino deputāts Kučinskis," uzsvēra Lācis.

Viņš informēja, ka jau aicinājis Pilsonības likuma izpildes komisijas deputātus balsot par komisijas lietderību, jo viņa vadītajai komisijai notiek gandrīz vismazāk sēžu.

"Es nekad neturējos šausmīgi pie šā krēsla, bet kolēģi nobalsoja, ka šī komisija ir vajadzīga. Tāda ir patiesība! Neapvainojiet mani, deputāt Kučinski! Man ir jāaizstāvas, un es neļaušu sev dubļus acīs sviest!" emocionāli sacīja Lācis.

Pēc Lāča emocionālās uzrunas tribīnē vēlreiz kāpa Kučinskis, uzsverot, ka nekad nav gribējis apvainot kādu cilvēku. "Ja jums ir tā sajūta, ka es esmu jūs apvainojis, es lūdzu atvainošanos," teica Kučinskis.

Jau vēstīts, ka Saeima ceturtdien pirmajā lasījumā atbalstīja "Vienotības" iesniegtos grozījumus Pilsonības likumā, lai paplašinātu dubultpilsonības iegūšanas iespējas un atvieglotu pilsonības iegūšanu nepilsoņu bērniem.

Par likumprojektu pirmajā lasījumā balsoja 92 deputāti, pret nebalsoja neviens deputāts un arī neatturējās neviens. Priekšlikumi likumprojektam jāiesniedz līdz 1.septembrim.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas