Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Saeima neapstiprina zemesgrāmatu tiesnesi amatā latviešu valodas dēļ

Saeima aizklātā balsojumā šodien neapstiprināja Tatjanu Ivanovu Daugavpils zemesgrāmatu nodaļas tiesneses amatā uz mūžu viņas latviešu valodas dēļ. Balsojuma rezultātu izšķīra viena balss.

Dzintars Rasnačs (TB/LNNK) un Ina Druviete (PS) debatēs norādīja uz tiesneses nepilnīgajām valsts valodas zināšanām un aicināja balsot pret. I.Druviete uzskata, ka ir jādod iespēja tiesnesei iemācīties valsts valodu atbilstoši likuma prasībām, jo "valodas nianšu neuztveršana var būt par iemeslu nopietnai tiesnešu kļūdai".  

Par tiesneses apstiprināšanu amatā nobalsoja 45, pret 24, bet attējās 22.

Tēvzemei un Brīvībai/LNNK Saeimas frakcija jau vakar paziņoja, ka neatbalstīs T.Ivanovas apstiprināšanu, jo uzskata, ka viņai nav nepietiekamu valsts valodas zināšanu. Šāds iespaids deputātiem radās pēc tiesneses iztaujāšanas komisijas sēdē.

„Mēs kā Saeimas deputāti stājoties amatā cita starpā zvēram stiprināt latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, un mūsu atbildība ir nepieļaut tādu cilvēku apstiprināšanu valstiski nozīmīgos amatos, kuru valsts valodas zināšanas nav ļoti labas. Lai tiesnese Ivanova vēl kādu laiku pamācās latviešu valodu, līdz būs pilnībā gatava apstiprināšanai tiesneses amatā uz mūžu,” izteicās Dz.Rasnačs.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas