Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Saeima neatbalsta mīkstākus sodus par masu nekārtībām

Saeima noraidījusi opozīcijas priekšlikumu mīkstināt Krimināllikumā paredzēto sodu par aktīvu dalību masu nekārtībās. Par izstrādāto likumprojektu balsoja 20 deputāti, tikpat balsoja pret 20, bet 42 deputāti atturējās.

Deputāts Pēteris Tabūns (TB/LNNK) uzskata, ka likuma norma nav jāmīkstina un kritizēja likumprojekta anotācijā teikto, ka Masu protesti, kas reizēm pārvēršas masu nekārtībās, ir neatņemama demokrātijas procesa sastāvdaļa un ierasta parādība visā Eiropas Savienībā". "PCTVL, iesniedzot nekaunīgā veidā šādu priekšlikumu, piedāvā haosu demokrātijas vietā, un es esmu spiests secināt, ka PCTVL plāno nekārtības, iepriekš gribot panākt soda mīkstināšanu potenciālajiem pārkāpējiem, tādēļ, protams, mēs neatbalstīsim to," skaidroja P. Tabūns. Viņa frakcija balsoja pret ierosinājumu.

Savukārt Juris Sokolovskis (PCTV) norādīja uz nesamērīgumu. "Tātad, vai divi akmeņi, kuri mesti uz , piemēram, Saeimu, ir vērti ar astoņiem gadiem reālas brīvības atņemšanai? Salīdzinājumam, piemēram, par slepkavību zemākais soda slieksnis ir pieci gadi. Iznāk tāda absurda situācija, ka par slepkavību var saņemt mazāk nekā par to, ka cilvēks meta akmeni kaut kādas demonstrācijas laikā," norādīja J. Sokolovskis. Partijas priekšlikums paredz, ka par minēto pārkāpumu soda ar "brīvības atņemšanu līdz 12 gadiem vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz 150 minimālajām mēnešalgām".

Jau vēstīts, ka pēc šī panta šobrīd apsūdzētas arī 46 personas, kas izraisīja masu grautiņus pērnā gada 13.janvārī pie Saeimas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

BALSOJUMS


Katra deputāta balsojumu vari apskatīties šeit!

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas