Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Saeima nosoda Krievijas rīkotās neleģitīmās vēlēšanas Krimā

Saeimas vairākums ceturtdien pieņēma paziņojumu, kurā nosodītas Krievijas organizētās tā dēvētās vēlēšanas Krimā un Sevastopolē.

Deputāti stingri nosoda Krievijas septembrī rīkotās tā dēvētās Krimas un Sevastapoles likumdevēju vēlēšanas. Parlamenta Ārlietu komisijas sagatavotajā un Saeimas šodien pieņemtajā dokumentā pausts, ka Latvija tās uzskata par neleģitīmām.

Paziņojumā stingri nosodīta Krievijas īstenotā prettiesiskā Krimas un Sevastopoles aneksija, okupētajā režīmā ieviešot represīvu režīmu, pretlikumīgi atsavinot Ukrainas īpašumus, slēdzot ukraiņu valodā strādājošas skolas un īstenojot represijas pret Krimas tatāriem.

Tāpat Saeima nosoda Krievijas turpināto agresiju Austrumukrainā un izvērsto ekonomisko karu tuvējo jūru reģionā. 

Dokumentā norādītas atsauces uz vairākiem starptautiskajiem dokumentiem, kuros aizsargāta Ukrainas teritoriālā integritāte. Lēmumā akcentēts, ka Latvija atkārtoti apstiprina atbalstu Ukrainas suverenitātei un vienotībai un aicina starptautiski pieprasīt Krievijai pārtraukt savas agresīvās darbības Ukrainā.

Top komentāri

P
P
Mans darbaudzinātājs teica ja sunim nav ko darīt,viņš laiza pautus.
Gustite
G
Kad si debila Latvijas saeim nosodis Latvijas valsts izlaupisanu un genocidu kads tiek veikts Latvija pret latviesu tautu pedejos 30 gadus. Kas saeima nosodis un tiesas Latvijas izlaupitajus Godman un LC zaglu bandu, Skeli un TP zaglu bandu, Lembergu un ZZS zaglu bandu, Lesinski/ sleseri un vina banditiskos grupejumus Pabriku, Kristovski, Vikeni, Vaideri...Riekstinu, Roni, Piebalgu, Kesteri...?
Josifs
J
Vēlēšanu farss, nekas cits.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas