Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Saeimas deputāts Jānis Lāčplēsis paziņo par vēl vienas reģionālas partijas izveidi Latgalē

Bijušais Daugavpils mērs un 11.Saeimas deputāts Jānis Lāčplēsis, kas ievēlēts no partijas Vienotība Latgales vēlēšanu apgabala saraksta, pastāstīja, ka sācis konsultācijas par reģionāla politiskā spēka izveidi Latgalē. Tā būs jau trešā partija, ko plānots veidot Latgalē.

Jau ziņots, ka nesen par jaunu partiju izveidi Daugavpilī paziņojusi arī Daugavpils domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova (LPP/LC), kura plāno dibināt Attīstības partiju, un domes priekšsēdētāja vietniece Līvija Jankovska (pašlaik vēl LSDPS) - Mūsu partiju.

"Nav šaubu, ka Latgalei ir nepieciešams reģionāls politisks spēks, kas varētu pārstāvēt tās intereses valsts līmenī. Patlaban šāda spēka reģionā nav. Ceru, ka ar Latgales reģionālās partijas izveidi šāds spēks radīsies. Būtu labi, ja tā darbībā iesaistītos pārstāvji no visiem Latgales novadiem vai vismaz no lielākajiem," saka Lāčplēsis.

Jaunveidojamā politiskā spēka prioritāte būs Latgales reģiona attīstība un Latgales interešu pārstāvēšana un aizstāvēšana valsts līmenī. Cik ātri Latgales reģionālā partija varētu tikt nodibināta, tas, pēc Lāčplēša teiktā, lielā mērā būs atkarīgs no notikumu attīstības.

Latgales reģionālā partija plāno piedalīties arī nākamajās pašvaldību vēlēšanās.

Nu jau bijušais LPP/LC biedrs Lāčplēsis Daugavpils mēra amatu zaudēja šī gada martā, kad šajā amatā viņu nomainīja partijas biedre Žanna Kulakova. Drīz pēc tam Lāčplēsis paziņoja par savu izstāšanos no LPP/LC.

No 1.jūlija bijušais Daugavpils mērs atsāka darbu Hipotēku bankas Daugavpils filiālē kā Kredītu daļas vadītājs, bet pēc tam tika ievēlēts 11.Saeimā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas