Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Saeimas deputāts Zatleram norāda uz jēdziena «okupants» atbilstību tiesību normām

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Daunis
D
Arii? Tu domaa ko tu raksti? nirnberga neradiija precedentu (padomaa vispaar ko noziimee vaards precedents) turklaat ir skaidrs ka Nirnbergas tiesa bija uzvareetaaju tiesa kam mazs sakars ar likumiibu okupants nav nekaads juridisks termins - nu apskaties tacu to Zenevas konvenciju! nav tur taada termina okupants un tava peerle: civilokupanti" - okupētā valstī iepludināti nekombatanti. No kurienes tu to izraki? Kaa tu to pamato? Vai ar Zenevas 4. konvenciju?
Arī>Daunis
A
Arī likumi, saskaņā ar kuriem tiesāja Nirnbergā, nebija spēkā, kad Trešais Reihs okupēja Eiropas valstis. Un, starp citu, Nirnbergas laikā karš it kā bija beidzies. Vēsture nestāv uz vietas, un , ja precedents (Nirnberga) ir bijis, jābūt arī otrai, tikai objektīvai, nevis PSRS diriģētai, vienpusīgai tiesai. Varbūt dažam labam (arī Daunim) tā ir jauna Amerika, bet ir skaidri juridiski termini "okupants" - militāras struktūras pārstāvis un "civilokupanti" - okupētā valstī iepludināti nekombatanti. Gan vieniem, gan otriem pēc okupācijas izbeigšanās reiz okupētā teritorija ir jāpamet. Kad tas visā pasaulē (arī Baltijas valstīs) reāli notiks, tikai tad cilvēcība vairs "netiks mīdīta kājām".
Daunis
D
Rasnacam vareetu ieteikt izlasiit visas 4. 1949. gada 12. augusta Zeneevas konvencijas, tad vinjs varbbut buutu sapratis, ka siis Konvencijas ir piemeerojamas tikai starptautiska brunjota konflikta laikaa (proti, tikmeer kameer ir kars), kars Latvijaa kaa zinaams beidzaas 1945. gada 8. maijaa... otrkaart konvencijas staajaas speekaa 1949. gadaa... taatad taas nebija piemeerojamas otraa pasaules kara laikaa treskaart un svariigaakais : siis konvencijas ir Minimums - Cilveeciibas Minimums ar kuru vienam cilveekam ir jaaizturas pret citu. Tajaas ne vienaa briidii nav lietots vaards ''okupants''. saucot civiliedziivotajjus par okupantiem tiek sajaukts un apgriezts kaajaam gaisaa taa saukto ''Zenevas Likumu'' gars - Nekad un nekaados apstaakljos nejaukt civiliedziivotaajus un militaarpersonas (kaujiniekus / les combattants). Saucot iebrauceejus par ''okupantiem'' patiesiibaa vinji tiek saukt par militarpersonaam proti jo logjiski ka tikai militaarpersonas var isstenot militaaru okupaaciju, Sekas saucot kaadu par okupantu un taatad militaarpersonu ir taadas ka vinji nebauda Zen Konvenijaas noteikto civiliedzivotaaju aizsardziibu un taatad vinjiem var uzbrukt - vai juss redzat kur ved juusu izpratne par ''Zeneevas Konvencijaam'' Rasnaca kungs? Zeneevas Konvencijas ir viens no paarsteidzosiem kultuuras pieminekljiem ko ir radiijusi cilveece, lai sargaatu un ljautu zelt cilveeciibai. Aicinot nozaakaat kaadu par okupantu, vai varbuut netieshi sleepti aicinot uzbrukt un izsveepeet ''okupantus'' pieminot Zeneevas Konvencijas juus miidaat kaajaam cilveeciibu... Juus tacu nekad nemiidiitu kaajaam Latvijas karogu? Kaapeec juus miidaat kaajaam cilveecibu?
pamela
p
Ja jau lienat latviskā portālā,Dieva dēļ rakstiet lai kaut pamatdomu var izlobīt! "labrīt!",Rasnača rakstītajam nav itin NEKĀDA !sakara ar Batjku,JO viņš "|LOOOTI pareizi aizrāda PREZIDENTAM viņa analfabētismu vēstures jomā.CEPURI nost Rasnača priekšā SOREIZ !!Vai tad vakar Putins neslavēja STaļinu,ka radījis "Supervalsti" ar Dņeprogesu lai arī uz izsūtīto kauliem? NEVIENS cilvēks vai pat partija,ja ir pareiza vadība / nedod DIevs Šķēli !/ nav vienkrāsaina t.i. tikai melna vai tikai balta.ЖИЗНЬ ОНА ПОЛОСАМИ !!No Alžīrijas izferķēja visus frančus,nerunajot par VDK un armijas ofiņiem ?!OKUPĀCIJAS SEKAS NAV LIKVIDĒTAS,tātad arī vārds "OKUPANTS"ir pilnīgi vietā !Ja kādam tas nepatīk ,LAI DEOKUPĒ LATVIJU !!Tas pasākums pie Min.kab. IR OKUPANTU varzas pasākums,to apliecina bērnu iesaistīšana.To spēj tikai okupanti,jo viņiem visi līdzekļi HOROŠI !!!
!
!
" Latvijas pirmas amatpersonas Ulmains, Freiberga, Zatleris ir amata iekluvusi nejausi, slepeni vienojoties un tapec tas ir neizglitotas, neatbilstosas prezidenta amatam." Žetons. Tas dīvainītis pat uz Grūziju aizdevās, kurp kara laikā baidījās ierasties. Vai arī kundze neļāva.
saek
s
Lori karekta, pareiz atbilde Zatlera plurkstesanai. Latvijas pirmas amatpersonas Ulmains, Freiberga, Zatleris ir amata iekluvusi nejausi, slepeni vienojoties un tapec tas ir neizglitotas, neatbilstosas prezidenta amatam un ka tas ir ta to pierada sie pedejie 20.gadi, ipasi jau tas ka Latvija ir izlaupita, iedzivotaji nabadziba un posta iegrusti, Godmanis neierobezoti izversa Latvija genocidu, kuru veiksmigi Skele turpinaja....... beigu beigas, Latvijas valsts ir novesta bankrota, iedzivotaji apzagti, pazemoti, desmitiem tukstosu latvijas iedivotaju ir iznicinati LC, TP realizetas politkas rezultata. Tacu ne Godmanis, ne skele par genocidu nav tiesats un sodits ar naves sodu. Kapec Latvijas noziedzinieki, kuru noziegum ir pret cilveci, latvijas valsti netiek tiesati un soditi?
Mensch
M
Man gan radies priekshtats ka vinsh ir mazliet plikpaurains dzeks ar bieziem brilju stikliem ap gadiem 55, kas pukjainas apenes sezh virtuve uz taburetes cauram dienam un sava 14 collu CLR monitora lasa gramatas teksta failus ar gramatam kas ieladetas no krievu saitiem. Parsvara ar to kas notiek arzemes vinsh iepazistas skatoties Vesti, lasot krieviski iztulkotas gramatas, vai ari vienkarshi sapnojot par vecajiem laikiem, kad vinsh uznema viesus no tadam eksotiskam vietam, ka Chehoslovakija, vai VDR. Vinjam aiz muguras ir mazliet nospekjots vimpelis par piedalishanos DOSAAF sacensibas un RADUGA televizors pie kura ir pieslegts viens no pirmajiem VCR pleijeriem. Televizora visu laiku "griezhas" 17 pavasara mirklji un Sekretnij Forvaterj. Ik pa laikam Cheloveks ieklausas putninjos aiz loga un iemalko dukljainu teju no granjonkas. Nu i vidalsja denjok - ik pec brizha nodoma shamejais, uzcepot kartejo murgu dienas blogam, vai pastaigajoties pa livejournal.ru saitem. Un ta cauram dienam.
dzeris
d
Tas viss uzmanības novēršanai, kāda tam visam nozīme, ja 20% bezdarbs un daudzus liek ārā no dzīvokļiem, aborigēniem atkal pamet kaulu, lai tie var aizmirst reālas problēmas, un batjkovieši arī gatavi uzspodrināt savas apšmucetās spalviņas -" a varbūt reitings pacelsies, a varbūt atkal tiksim saeimā un varēsim lohus čakarēt"!
.
.
nebēdā, cheloveks neko nesāks saprast, viņam ir grūtības gan ar vēsturi, gan ģeogrāfiju, un ar valodām vēl jo vairāk :)
.
.
ieceļojušo civilokupantu bērniem neviens neliedz apgūt valodu un integrēties sabiedrībā, kā arī iegūt pilsonību. ja viņi to nevēlas un turpina dzīvot savu vecāku iedomātajā lielkrievu impērijā, kas viņi cits ir, ja ne okupanti?
Mensch
M
Prieksh kam macities. Pietiks ar shito pashu lai Cheloveks saktu savu planpratigo bazaru salidzinot latvieshus ar vacieshiem. Shamejais sha vai ta vacieshus tikai filmas redzejis.
valdis
v
nu tad otrs jēdziens ko vajadzētu cienijamam ,,deputatam,, tur pēc Latvijas satversmē paredzētās seimas darbība ir šobrid tāda paša prettautiska kā padomju /okupantu/ laikā kad daudzi likumi tika pienēmti pret tautas intresēm un tautas pastāvēšanu ,tiesa tai laikā vairāk skāra idologiju/ valoda , kultūra/ bet šobrīd ši seima ķeras klāt pie fiziskas un moralas tautas iznīcināšanas vadot valsti ka 4 gados tā novesta uz bankrota tagad tautai atņemot uzturlīdzekļus vedot tos pilnīgā nabadzibā un posta piespiežot pamest DZimten un kā ņirga vinu pienemtie likumi par savu algu saviem labumiem ,to pat okupanti atklati neuzdrošinājās ,tikkai vairakus simtus gadu atpakāl kolonizatori un vienalga zem ka'das maskas un vārda
.
.
iemācies vāciski
Mensch
M
Bolschewistischen Pig ist eine gute Beschreibung für Menschen, die in der Vergangenheit die Macht der Einrichtung, die idiotische sowjetischen Russland.
Ieva
I
Manuprāt civilokupants ir reti kretīnisks termins, jo dažādā veidā ieceļojušo bērni pat gribēdami nevarēja izvēlēties, kur piedzimt,

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

 

Zatlers: jāvienojas, ka vārds «okupants» vairs netiks lietots

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas