Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Saeimas komisija aicina rast naudu mūzikas un mākslas skolām reģionos

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāti šodien pēc finansējumu mākslas un mūzikas skolām izvērtēšanas aicinājuši kultūras ministru rast mērķdotāciju Daugavpils mākslas vidusskolas "Saules skola" un Valmieras mākslas vidusskolas pedagogu atalgojumam, informē Saeimas Preses dienests.

Komisijas priekšsēdētājs Jānis Strazdiņš (ZZS) sēdē uzsvēra, ka abas skolas savos reģionos sniedz augstvērtīgu profesionālo izglītību, kas nodrošina šo reģionu attīstību, bet patlaban šo skolu nākotne ir apdraudēta, ja pašvaldības vai paši vecāki neradīs līdzekļus bērnu skološanai.

Tāpat kā Daugavpils mākslas vidusskola "Saules skola" arī Valmieras mākslas vidusskola ir vienīgā profesionālās vidējās mākslas izglītības iestāde reģionā.

Kultūras ministrija ir informējusi komisiju, ka, lai novērstu draudošo situāciju, tā ir pārdalījusi Latvijas Nacionālās bibliotēkas celtniecībai paredzēto finansējumu, novirzot vienu miljonu latu pašvaldību mūzikas un mākslas skolu pedagogu darba samaksas nodrošināšanai, taču tā ir tikai piektā daļa no nepieciešamās summas, norādīja J.Strazdiņš.

Izglītības, kultūras un zinātnes komisija aicina kultūras ministru meklēt risinājumus un nākt klajā ar priekšlikumiem kādā no nākamajām komisijas sēdēm.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas