Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Saeimas Nacionālās drošības komisija atbalsta Kažociņa virzīšanu SAB vadītāja amatam

Saeimas Nacionālās drošības komisija atbalsta Jāņa Kažociņa kandidatūru Satversmes aizsardzības biroja (SAB) vadītāja amatam. Kažociņš ir piemēros kandidāts, jo drošības iestāžu darbība vērtējama kā apmierinoša un pasākumi, kas veikti, pierāda, ka Kažociņš spēj vadīt SAB, pēc sēdes žurnālistiem pavēstīja komisijas vadītājs Dzintars Jaundžeikars, ziņo BNS.

Jaundžeikars norādīja, ka komisija Kažociņu iepazīstināja ar piektdien Nacionālās drošības padomes (NDP) sēdē pārrunāto. "Kažociņam bija jābūt klāt Nacionālās drošības komisijas sēdē, lai viņš apstiprinātu, ka vēlas atkārtoti kandidēt uz SAB vadītāja amatu. Komisija viņu informēja arī par labajiem darbiem un lietām, kas jāuzlabo," sacīja komisijas vadītājs. Komisija arī norādījusi, ka pārlieku liela apkārtējo uzmanība SAB vadītājam lielu labumu nedod, tāpēc ieteikusi pārdomāt savas attiecības ar plašsaziņas līdzekļiem un piekrišanu intervijām masu medijos.

Jaundžeikars uzsvēra, ka Kažociņam ir jāsaprot un jāanalizē kritika, kas viņam izteikta, un jāņem tā vērā. Tomēr komisijas vadītājs neatklāja, kā balsos ceturtdien, lai viņa lēmums neietekmētu pārējos.

Jau vēstīts, ka Saeimas prezidijs pirmdien nodevis Nacionālās drošības komisijai un frakcijām vērtēšanai Nacionālās drošības padomes piektdien pieņemto lēmumu uz Satversmes aizsardzības biroja vadītāja amatu virzīt līdzšinējo biroja šefu Jāni Kažociņu. Par viņu vēl jālemj Saeimai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas