Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Saeimas opozīcija apsver iespēju sasaukt slēgtu ārkārtas sēdi

Saeimas opozīcijas partijas apsver iespēju sasaukt slēgtu Saeimas sēdi, ja tās negūs pietiekami plašu informāciju par valsts ekonomisko stāvokli un budžeta situāciju, _Dienai _apstiprināja partijas Jaunais Laiks frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis. Arī _Saskaņas centra _frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs apstiprināja, ka notikušas sarunas par šādas Saeimas ārkārtas sēdes sasaukšanu.

Viņš norādīja, ka, piemēram, finanšu ministrs Atis Slakteris (TP) "neko mums nestāsta, kas īsti notiek valstī". Tāpēc, lai saprastu, kāda ir reālā situācija, opozīcija apsver šādu ideju virzīt, bet slēgtu sēdi ierosina, "nojaušot šīs situācijas sensitīvo dabu". Dz. Zaķis atgādināja, ka, lai Saeimas sēde būtu slēgta, tam nepieciešama 2/3 Saeimas deputāta atbalsta, tāpēc šai idejai jārod atbalsts arī koalīcijā. "Publiski sasniegt jel kādu diez vai sanāks, jo vai nu ministri nerunās, vai slēps informāciju vai publiski neizpaudīs," domā Dz. Zaķis.

Viens no iemesliem ārkārtas sēdes sasaukšanai ir situācija banku sektorā. Jau vēstīts, ka valdība nolēmusi bankām sniegt valsts garantijas, lai iegūtu aizņēmumus. "Ir jābūt skaidri saprotams, kādām bankām, cik lielā apjomā, uz kādiem nosacījumiem un kas tiek plānots darīt," neskaidros jautājumus iezīmē Dz. Zaķis. Viņš gan teic, ka vēl pirmdien būs tikšanās ar Latvijas Bankas vadītāju Ilmāru Rimšēviču, kā arī nepieciešamības gadījumā vērsīsies Finanšu un kapitāla tirgus komisijā. Redzot, cik informācijas varēs iegūt tuvākajās dienās, arī tiks lemts par nepieciešamību rīkot slēgtu ārkārtas sēdi līdz 2009. gada budžeta pieņemšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas