Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Saeimas vēlēšanām CVK reģistrēti Vienotības, ZZS, SC un Nacionālās apvienības kandidātu saraksti

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) līdz šim reģistrējusi četrus partiju apvienību deputātu kandidātu sarakstus 11.Saeimas vēlēšanām, portālu Diena.lv informēja CVK pārstāve Kristīne Bērziņa.

11. Saeimas vēlēšanām ir reģistrēti partiju apvienības Vienotība, Zaļo un Zemnieku savienības un Nacionālās apvienības Visu Latvijai! - Tēvzemei un Brīvībai/LNNK un Saskaņas centra deputātu kandidātu saraksti, kuros kopā pieteikti 460 deputātu kandidāti.

CVK pieņemtos deputātu kandidātu sarakstus ir nosūtījusi pārbaudēm Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei, Iekšlietu ministrijas Informācijas centram un Totalitārisma seku dokumentēšanas centram. Šo iestāžu kompetencē ietilpst pārbaudīt, vai sarakstos pieteiktie deputātu kandidāti atbilst Saeimas vēlēšanu likuma prasībām un uz viņiem neattiecas kāds no Saeimas vēlēšanu likumā noteiktajiem kandidēšanas ierobežojumiem.

Pēc sarakstu reģistrēšanas kandidātu sarakstu vairs nevar atsaukt, un grozījumus šādā sarakstā drīkst izdarīt tikai CVK, svītrojot kandidātus, par kuriem saņemti atzinumi vai tiesas spriedumi, ka viņi neatbilst likuma prasībām vai izdarot sarakstā tehniska rakstura labojumus.

Sarakstu reģistrēšanas secībā tiks izlozēti arī sarakstu numuri 11.Saeimas vēlēšanās. Kandidātu sarakstu numuru izloze plānota šā gada 19.augustā.

CVK piektdien arī apstiprināja 11.Saeimas vēlēšanu zīmju paraugus, iecēla vēlēšanu iecirkņu komisijas priekšsēdētājus, sekretārus un locekļus ārvalstīs, kā arī lēma par pašvaldību rosinātajām izmaiņām Latvijas vēlēšanu iecirkņu sarakstā. Šīs izmaiņas gan bija tehniska rakstura, jo vēlēšanu iecirkņu skaits Latvijā - 950 - netika grozīts.

Deputātu kandidātu sarakstu iesniegšana 11.Saeimas vēlēšanām turpināsies līdz ceturtdienai, 18.augustam. Savukārt ar 11.Saeimas vēlēšanām pieteiktajiem deputātu kandidātu sarakstiem, priekšvēlēšanu programmām, ziņām par kandidātiem un statistiku iespējams iepazīties CVK mājaslapā www.cvk.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas