Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Saeimas vēlēšanas nav mainījušas SC un LPP/LC plānus startēt pašvaldību vēlēšanās no vienota saraksta

Kaut arī apvienība Saskaņas centrs (SC) 11.Saeimas vēlēšanās saņēmusi nesalīdzināmi lielāku vēlētāju atbalstu nekā LPP/LC jeb Šlesera reformu partija, Rīgas domes koalīciju veidojošo divu partiju plānos izmaiņas pagaidām nav gaidāmas un nākamajās pašvaldību vēlēšanās tās startēs kopīgi no vienota saraksta.

"Bloka līgums, kas bija noslēgts pirms gada, tika noslēgts nevis starp partijām, bet konkrētiem cilvēkiem, kas strādā Rīgas domē, jeb 36 deputātiem. Šie 36 deputāti arī ir pilni apņēmības startēt kopā vienā sarakstā 2013.gadā, un to es pilnībā atbalstu," otrdien teica Rīgas domes priekšsēdētājs premjera amata kandidāts Nils Ušakovs (SC).

Kā ziņots, SC un LPP/LC pērn 9.novembrī vienojās par Rīgas domes frakciju bloka izveidošanu un nākamajās pašvaldību vēlēšanās 2013.gadā plāno kandidēt no vienota saraksta.

Paziņojot par frakciju bloka izveidošanu, Ušakovs norādīja, ka vienota bloka izveide esot pozitīvs piemērs sabiedrībai, kā būtu jānotiek politisko spēku konsolidācijai, tostarp arī nosacīti latviski un krieviski runājošo iedzīvotāju ievēlēto politisko partiju konsolidācijai un spējai sadarboties rīdzinieku interesēs.

LPP/LC un SC līgumu par vienota frakciju bloka izveidi Rīgas domē parakstījuši abu partiju apvienību visi Rīgas pašvaldībā ievēlētie deputāti - tobrīd 38 deputāti.

Patlaban no LPP/LC saraksta domē darbojas 12 deputāti, bet no SC - 24 deputāti. Jau ziņots, ka 19.aprīlī no SC tika izslēgta deputāte Natālija Mirska, jo viņa atteikusies pārreģistrēties partijā Saskaņa, savukārt 27.jūlijā no SC izslēgts deputāts Viktors Nikolajevs, jo viņa aktivitātes neatbilda partijas mērķiem.

Līgumā minēts, ka bloka saīsinātais nosaukums ir SC-LPP/LC un tam ir divi līdzpriekšsēdētāji - Rīgas mērs Ušakovs un vicemērs Andris Ameriks (LPP/LC).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas