Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Saistībā ar pusaudžu bēgšanu no Cēsu kolonijas divām amatpersonām piemēro disciplinārsodus

Ieslodzījuma vietu pārvalde (IeVP) dienesta pārbaudē ir konstatējusi disciplinārpārkāpumus pēc tam, kad no Cēsu nepilngadīgo audzināšanas iestādes izbēga seši ieslodzītie.

IeVP priekšnieks Visvaldis Puķīte pastāstīja, ka divām audzināšanas iestādes amatpersonām izteikts brīdinājums par neatbilstību ieņemamajam amatam. Bija plānots, ka vēl divām amatpersonām tiks piemēroti disciplinārsodi, taču viņi jau iepriekš iesniedza atlūgumus, līdz ar to sodīt viņus nevarēs.

Amatpersonu ieņemtos amatus Puķīte neatklāja, jo joprojām tiek izmeklēts kriminālprocess par bēgšanu, kurā amatpersonas ir liecinieka statusā, taču amatpersonas neesot ne augsta, ne zema ranga.

Pārbaudē secināts, ka amatpersonas esot nolaidīgi pildījušas dienesta pienākumus.

Jau vēstīts, ka no Cēsu nepilngadīgo audzināšanas iestādes aprīļa sākumā agrā rīta stundā izmuka seši ieslodzītie, no kuriem divi tika notverti pavisam drīz turpat Cēsu apkārtnē, bet vēl divus noķēra ap dienas vidu pie Līgatnes. Visilgāk brīvībā izdevās noturēties Artūram Zaicevam un Rustamam Stepanam.

Zaicevu un Stepanu aizturēja kāds Cēsu ceļu policists, kurš naktī braucis pa ceļu savās privātās darīšanās un pamanījis divus pa ceļu ejošus jauniešus. Policists apstājies un konstatējis, ka abi jaunieši ir policijas meklētie bēgļi. Policists, profesionāli rīkojoties, abus jauniešus aizturējis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas