Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

SAK: ļoti negatīva scenārija gadījumā Latvija var piedzīvot arī humāno krīzi

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
DIEVS, ŠĶĪSTĪ LATVIJU !!!
D
Var iznākt labs darbs. Var arī neiznākt. Lai kaut ko nopietni uzsāktu, ir jāapzinas stāvoklis, atmetot aizspriedumus. Bet Latvija jau kuro gadu desmitu dzīvo uz aprobežotības un aizspriedumiem. No manas pieredzes: es jau gadiem Latvijas himnu sirdī dzirdu šādi: Dievs, ŠĶĪSTĪ Latviju ... LAI Latvju dēli dzied ... Kāpēc? Latvija, diemžēl, ir atzimusi caur tūpli - caur čekas, kompartijas un komjaunatnes funkcionāru un melnā tirgus faķīru saauguma tūpli. Pieļauju, ka citādi nemaz nebija iespējams, bet tas ir skaudri un sev nemelojot jāapzinās. Kādu starptautisku paļāvību dod Rietumu nodevīgais Krievijas impērijas "sociālistisko iekarojumu" akcepts, noklusējot un atbalstot labākās tautas daļas nelikumīgo un vardarbīgo nomaiņu ar daudzkārt lielāku un Latvijas tautai joprojām letāli draudošu "savu aizstāvamo" skaitu? Kam nav skaidrs, kādēļ Krievija spīdzina savus nabaga aizstāvamos te, "drausmīgajā Latvijā"? Kāpēc upuriem liek smaidot rīt varmāku mēslus? Lai kā mēs smaidītu, tie mēsli zem tepiķa smirdēs, bet mēs tik brīnīsimies, ka tautas dzīvotspēja nīkst. Es neteicu nevienā vārdā, ka Latvijā palikušie latvieši ir skaidrības iemiesojums. Un rietumu-austrumu apvienotā vecmāte seconnd-hand pamperīšus gan sagādājusi ir, Eiropa pieklājīgu "demokrātisku" iesaiņojumu devusi ir. Un eksperimentē ar mums, ka vai nu. Bet Kembridžā par to jēgas gan nav. Bet jaunajām paaudzēm nākas atmazgāties, un pašām, un tā, ka vai, vai, vai ... Tā ir (neuzpeldējušo), cerams, lielākās latviešu tautas daļas un kādas daļas kriev+latvvalodīgo varonība, ka mums vēl saglabājas cerība uz visu viltus smukumu nomainīšanu ar īstu krietnu sabiedrības dzīvi. Pašpalīdzības aktivizēšanai patiesi ir īstais laiks. Tā reizē ir arī rijīgās valsts varas impotences atzīšana un arī tas ir solis uz pašapmāna mazināšanu. Viens no galvenajiem pašpalīdzības darbiem ir panākt ģeniālās "paši vainīgi, ka ievēlējāt" un "citur nav labāk" un "lai zog, ka tik citiem ar atmet" demokrātijas nomaiņu ar patiesi garantētu tautas pārstāvniecības un tās struktūru vai tās atsevišķu netīreļu pēriena iespēju. Tāda pēriena, ka vairs negribas. Nezinu, kā to var izdarīt, bet, ja tiesā (un sabiedrībā vispār) neatgriezīsim taisnīguma spēku, cerību mums nav. DIEVS, ŠĶĪSTĪ LATVIJU !!!
Komisaar MMJ
K
Paldies Strat. Analiizes Komisijai par situaacijas nopietniibas Latvijaa apjausmu! Paldies arii Jums,komentaaru rakstiitaaji! Katra muusu doma,darbs un nedarbs muuz`iibas annaalees ierakstiiti ir un,pirms staas`anaas Radiitaaja-Dieva prieks`aa,muusu Sirdsapzin,ai raadiiti tiks un veerteeti. Kaapeec tagad esam lokaali-globaalaa kriizee? Taa ir egoistiski liberaalas pateereetaajsabiedriibas riiciibas sekas. Savtiigu interes`u realizees`anas instrumenti tai bija; psiho un polittehnolog`ijas,manipulees`ana ar indiviidu un masu apzin,u . Turpinot egointeres`u paarsvaru savaa riiciibaa, muusu cel,s` nebuutiibaa ved. Globaalaa kriize - pirmais briidinaajuma signaals. Aktivizeejot Radiitaaja - Dieva doto riiciibas kontrolinstrumentu - Sirdsapzin,u , mums ir ceriiba turpmaak dziivot pieticiigaak , labestiigaak , laimiigaak . Komisaar MMJ
absolūti ģeniālais S.
a
Kas, lūdzu, tā par prezidenta paspārni? Vai tā saucas budžeta izdevumu pozīcija Izmaksas šī 'konsultatīvā' orgāna uzturēšanai? Un vēl mazliet par to, ko rietumos sauc [SAK] performance: Nezinu, cik lielā mērā tas atkarīgs no paša Ķīļa kunga, proti, cik lielā mērā viņš var ietekmēt to, kā viņa pūliņi tiek atspoguļoti publiskajā telpā, taču, lai ko viņš darītu un cik labi iecerēts tas būtu, rezultāts visbiežāk ir tā paša veida, kā šis raksts: diezgan neskaidrs, vāji artikulēts, aptuvens un, spriežot pēc salīdzinoši nelāgās komentāru kvalitātes, kas ir pietiekami zīmīga, nesasniedz savu - intelektuāļu raidīta brīdinājuma - mērķi. Varbūt problēma ir ekspertīzes kvalitātē tomēr? I am sorry, but SAK sucks, tā, lielos vilcienos. Kaut arī problēma ir aktuāla. Vienkārši - pievīlusi 'atsaldētā' retorika, dehumanizētā, pseido-intelektuālā [diemžēl = Ķīļa kunga] valoda, kādā tiek runāts par konkrētu, cilvēcīgu katastrofu, proti, jaunām un lielākoties nepelnītām sociālām un psiholoģiskām traumām un tālāku demotivēšanu, par kuru ir parūpējusies un zināmā mērā turpina rūpēties valsts vara, kurai, pretēji tās apgalvojumiem, nav vēlētāju uzticības. Varbūt, lai par to runātu, ir vērts atteikties no teorētiskās leksikas, ar kādu aplīp no realitātes atrauti un lielākoties pasargāti akadēmiķi, tai nozīmē, ka - akadēmiskā vidē funkcionējošie. Un, galvenais, no aptuvenības. Tad varbūt arī izdosies pateikt ko tādu, uz ko atsauksies kas labāks un racionālāk domājošs par aicinātājiem sakrampēt rociņas kārtējā lūgšaniņā pirms pasaules gala. Kad secinājumus par to, ko dara, sāks izdarīt arī pats Ķīlis?- is my point. Un es nerunāju neko nesaprotamu.
pats nožēlojamākais
p
ir tas, ka simtu simtiem visādu šitādru STRATĒĢIJU - i taisīšanas, i pētīšanas, i rezultātu apkopošanas - un tagad vēl - savstarpējas saīsināšanās tēlošanas ar nosaukumu un mātesorgānu mainīšanu PAŠAS TAK TIK VIEN SPĒJ daudzos gados padarīt , cik VIENS PATS CINIĶIS 2 minūtēs vai tirgustantes regulāri - par čelnočņikiem vai nekustamo īp. mākleriem i nerunājot ................. pāris-trīs tādu spicāku visas komisijas kopā aiz jostas aizbāzīs. Tūkstošiem visādu valsts lietu kārtotāju PRASA VISIEM, lai PASAKA, KO DARĪT - paši tik vien kā sīki zagt un komisijas un konsultantu gādāšanas aģentūras taisīt prot, kaut NOFORMĒTI TA PA DOMĀTĀJIEM un IZDOMĀTĀJIEM ..... un dzīvē ieviesējiem - ? (Neprot PAT IEVIEST TO, ko TIE CITI VIŅIEM PASAKA ARĪ ......). Vēl jau pat īsti nejūtam, kādā bedrē esam ar savu nacionalpatriotisko valdību .... un elektorātu .....mēs - SLINKIE PA STRAUMI PELDĒTĀJI - bet - ir gan viena cerība ( teoretiskais pamatojums brīvā peldējuma turpināšanai) - viena tomēr ir - varbūt VIŅI PAŠI to lietu nodarīs - viens otram rīkles pārgrauzīs, un tādejādi noņemsies kaut puse nācijas glābēju no distances, un tad jau atlikusī ...... a varbūt ceturtdaļa paliks ....un tai pašai varbūt būs pa šito laiku pielecis, ka dēļ lielas privātas naudas vienreiz pienāk lieli privāti kreņķi arī - varbūt paši noies maliņā kopā ar visām savām tūkstoš komisijām , un tad to, kas patiešām mētāsies, paņems daži normāli šīnveidīgi personāži un sāks lāpīt.... - ?
ciniķis
c
konkrētais raksts ir daudz tuvāk patiesībai nekā vidēji var atrast masu medijos. Bet tā maigi pateikts: "epizodiska humānā krīze..........." tas ir, lai neteiktu tik briesmīgus vārdus kā bads, aukstums un nāve tūkstošiem cilvēku. Arī par bezdarba procentu, maigi izsakoties, šie stratēģi tā nedaudz sameloja, ja jau tagad bezdarbs ir gandrīz 11%, tad pēc strukuturālajām reformām un masveida atlaišanām, šis cipars nu nekādi nevar būt mazāks par 20%, ja vēl ierēķina šo reformu aptuveno ietekmi uz pieprasījumu un patēriņu, tad nav grūti paredzēt, ka būs daudz, jo daudz bankroti arī privātajā sektorā, kuru preces un pakalpojumus nevarēs nopirkt tie simti tūkstoši bezdarbnieku, līdz ar ko bankrotējošais privātais sektors papildinās bezdarbnieku rindas, līdz ar ko bezdarba cipars var sasniegt pat 50%, un tad var būt tā sauktā humānā krīze. Pie 14% bezdarba nekāda humānā krīze vēl neiestāsies, ja vien tiks maksāti pabalsti, bet pie 20-50%, šī humānā krīze kļūst neizbēgama, un tā nebūs epizodiska, bet pastāvīga. Dažs te naivi cer, ka situācija uzlabosies - vienkārši - pati no sevis, dažs domā - samazināsim izdevumus un tiksim sveikā cauri, bet tas viss ir no gaisa izraits un ne ar ko nepamatots optimisms. Lai optimismu varētu pamatot, tad ir jābūt kaut kādiem pasākumiem un aktīvai rīcībai, pagaidām valdības pasākumi ir tieši pretēji jebkādai atveseļošanās iespējai.
HA!
H
to ak, tu, miiljo Lelle 03.04.2009 21:22 -> Tad jau tieshaam esam banaanrepublika bez banaaniem! Glupa, stulba tautas, kas nevar vienreiz par visaam reizeem nomainiit to sapusho galvu tai smirdiigajai satruneejushajai zivej!@
HA!
H
Ekonomikas graamataa augshupejas liikne atteelota tikai 2050.gadaa! Ak, tu, kungs! Vai maz novilkshu liidz tiem gadiem? Vai tas mani vairs apmierinaas kapaa?
HA!
H
SAT - Stratēģiskās analīzes komisijas prognoze Latvijai -> veel viena tautas(nodoklju maksaataaja!) slaukshanas mashiina - sheemotaaji atradushies! Cik tiem algaas izmaksaats?! Cik ilgi taa turpinaasies?!
profesionalis
p
Naiva tautina ar ceribam lukojas 2010, 2011 gada virziena, kad saksoties augsupeja. Protams, augsupeja bus, tacu tikai tadel, ka busim nokritusi loti zemu. Ar visu to augsupeju 2007. gada limeni varbut sasniegsim tikai pec gadiem 20 - un kad tautina to sapratis, tad gan var sakties anarhija
Janis ll
J
... MINESU PIEMERU. hakeriem uzdeva uzlauzt kompjuteru un plaukstas datoru.. sarezgito kompjuteru hakeris uzlauza viegli.. bet vienkarso plaukstas datoru nespeja... tapat ir ar valsti ja valsts sastavetu no saeimas 3-4 ministrijam un Rigas domes zagliem nebutu kur zagt.. uzreiz naktu gaisma.. bet tagad ta paradize kad ir tik daudz valsts uznemumu agenturu sekretariatu valsts uznemumu meitas uznemumi.... PARADIZE ZAGLIEM KO NEVIENS NESPEJ UN NESPES IZKONTROLET! Tapec butu jaizbeidz runas ka iztirgoti valsts uznemumi VALSTIJ IR JAPARDOD VISI VALSTS UZNEMUMI TIKAI TA VARETU IEVIEST KARTIBU,runat varetu tikai par to lai netiktu prihvatizeti par leto...
Janis ll
J
Humanitara krize jeb valsts iedzivotaju neticiba ne valdibai ne valstij ne nakotnei jau ir.. tikai visi vel nav sapratusi butibu ka vecas demokratijas valstis ar normalu valdibu sakartoto PRIVATO tautsaimniecibu krizi parcietis bet Latvija ar korumpeto valdibu un nesakartoto izkroploto zaudejumus nesoso VALSTIJ piederoso uznemumu tautsaimniecibu var ari netikt no krizes ara..
kola
k
mēs te par reliģijas iznīcinošām sekām diskutējam
To
T
ko partijnieki savtīgos nolūkos par sviestmaizi iztirgoja vairs neatgūt. Tie bija uzņēmumi ar 100 gadīgām tradīcijām un īstenībā maksāja miljardus. Kamēr to valdība neatzīs, šai valstij uzticības nav.
Kaķa-mērs mērkaķis
K
pop profesors Ķīlis, Samainījums vietām divus burtus un skat iznāca "pop profesors L'īķis" Un liekas ka ne vien šim profesoram bet visai SAK piestāv
Kaķa-mērs mērkaķis
K
Humānā krīze? Skaidrojumiņu lūdzu! Nu gan "speciālisti" kažokā salīduši!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Ko iesaka SAK?

1. Uzturēt noteiktu personiskās un sociālās drošības līmeni sabiedrībā (drošības un kārtības uzturēšanas dienestu efektivitāte kā prioritāte) un sekmēt iedzīvotāju sadarbību un pašpalīdzības / pašorganizēšanās iniciatīvas strauji pieaugošas sociālās nedrošības apstākļos.

2. Izstrādāt un īstenot sociālās aizsardzības programmas gan valsts, gan pašvaldības, gan PPP formā, koncentrējot resursus uz sociāli visneaizsargātākajām grupām un minimālā iztikas līmeņa nodrošināšanu pēc bezdarba pabalsta saņemšanas perioda beigām.

3. Kāpināt valsts pārvaldes rīcības / lēmumu leģitimitāti ar plašas iedzīvotāju līdzdalības palīdzību, aktīvi izmantojot jaunas formas.

4. Veikt ES SF pārprogrammēšanu ar uzsvaru uz ekonomisko aktivitāti, nodarbinātību veicinošām aktivitātēm, kā arī atbalstu bezdarba situācijā

5. Izstrādāt krīzes scenārijus un vadības pasākumus sociāla sprādziena un neprognozēti straujas ekonomiskās lejupslīdes gadījumiem, sagatavot noteiktus valsts pārvaldes dienestus darbam ārkārtas situācijas apstākļos.


6. Veikt strukturālas izmaiņas publiskās pārvaldes sistēmā, izglītības un veselības jomā, it īpaši pārstrukturēt izglītības pārvaldību, radikāli samazinot aparātu, skolotāju skaitu un mainot finansēšanas modeli. Izveidot „drošības tīklu” no pamatizglītības izkritušajiem skolēniem.

7. Raiti reģionalizēt augstāko izglītību (Baltijas jūras reģions) un ieviest efektivitātes / ekonomiskās atdeves kritērijus augstākās izglītības finansēšanā. Mainīt zinātnes attīstības atbalsta principus (efektivitātes uzlabošana, internacionalizācija un starptautiskās kvalitātes standartu vispārēja ieviešana).

UZZINI VAIRĀK

Pašreizējās situācijas diagnoze


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notikusi pāreja uz ziemas laiku

Aizvadītajā naktī Latvijā ir notikusi pāreja no vasaras uz ziemas laiku, pulksteņa rādītājus pagriežot vienu stundu atpakaļ.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas