Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Sākam darīt!

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
arturs
a
Ierosinu nekavējoties sākt ar demogrāfiskās situācijas uzlabošanu. Tas ir veselīgi, noņem stresu un tas ir vienīgais, ko var darīt vienkāršākā par deputātiem tauta. BET, ja nu pēkšņi pēc gada (kā pēc flešmoba sauciena) sadzimtu vesela armija jauno latviešu, tad kā tautas kalpi tiks galā ar šo bērnu izaudzināšanu (pabalsti, bērnudārzi, skolotāji....) līdz apzinīgiem nodokļu maksātājiem? Vai pēkšņi uzradīsies daudz bērnudārzu??? Varbūt tomēr jāsāk no otra gala - ja jaunie vecāki redzēs, ka bērniem ir nodrošināts bērnudārzs, skolas grāmatas un pulciņi tad arī viņi droši ķersies klāt pie demogrāfiskās situācijas uzlabošanas????
Strupceļš
S
Ar tām algu griešanām vienreiz būtu jābeidz. Ja nu vienīgi par dažām mūsu ekonomiskajiem apstākļiem noteikti nesamērīgām vairākos tūkstošos un pat desmitos tūkstošos maksātām (jā, jā - bija un ir tādas pie mums vienam otram, mazliet jau NEO arī no tām nopublicēja) algām runājām. Cik saprotu, sen jau tā dēvētie aizdevēji runā par nelietderīgu valsts tēriņu samazināšanu, nevis prasa salasīt 50 miljonus atņemot pa piecītim, desmitniekam vai vairāk no skolotāju, medicīnas personāla, policistu un zemākā ranga ierēdņu algām, gan pensijām. Jau tā ir pilnīgi absurda situācija - dažādas izmaksas palielinās, bet algas tiek samazinātas, taisni brīnums, ka šādos apstākļos vēl tik daudzi šeit palikušie spēj vēl izdzīvot...
joe
j
Ja vien tajos 64 tūkstošos nav ieskaitīti arī pažarnieki (precedents jau ir, ka ar valsts pārvaldes algu samazināšanas lozungu, pašas algas samazināja skolotājiem, policistiem, medmāsām utt., bet ne činavniekiem), tad beziebildumu samazināšana uz pusi būtu jau šī janvāra uzdevums, pēc tam varētu sākt izsvērt, kā vēl pusi samazināt, ar 16000 valsts pārvaldē strādājošu klerku šai valstij arī būtu pārpārēm.
joe
j
Lai valdība ciklējas uz taupīšanu, ja smedzeņu nav, normāliem cilvēkiem vajag domāt kā palielināt ienākumus. Kā redzam, partija un valdība ir stingri nolēmusi, ka ar fantastiskām lietām nenodarbosies.
:)
:
Visliekākā birokrātija saradās laikā no 2004-2007. gg. Kāda tur Vienotība? Varbūt labāk izvērtēt, vai bijām gatavi iestāties ES. Tagad visi zina - nebijām. Nu - un ko nu?
Juha
J
Valsts paarvaldee 64 000 ? Tieshaam? Vaajpraatigi daudz.
Sniega tīrītājs
S
Tieši vislielākie tukšu salmu kūlēji visās nozarēs ir pie varas un naudas dalīšanas, un tie jau sevi nekad nereformēs. Viņi zina, ka, zaudējot savas un savu radu siltās vietiņas, citas tādas vietā vairs nedabūs. Tādēļ NAV citas IZEJAS, kā tautai jāpieprasa, lai tiktu organizēts valsts pasūtījums speciālistiem no ārvalstīm strukturālo reformu plāna izstrādāšanai. Citādi tālāk par lineāro griešanu no mazajām pensijām un mazajām algām nekad netiksim, jo valdošie neieklausās NEVIENĀ pašmāju ekspertu argumentā!
Santa
S
Nebūs nekādu strukturālo reformu, kamēr vara būs "vienotības" ķetnās. Birokrātija un "vienotība" tie ir sinonīmi. Naivi gaidīt, ka dombrovskis sāks cirpt savu vēlētāju tāpēc maksimāli ir jāaplaupa tauta. īstenībā jau paši jenotu fīreriņi saprot, ka viņu politika ir ceļš uz nekurieni, bet viņi šo ceļu ir sākuši un turpinās blefot, melot, izlikties par muļķiem, tikai ne reformēt valsts pārvaldi. Ir jābūt kādam impulsam no ārpuses, piemēram mēslu dakšām šo neliešu pēcpusēs
Ieva
I
Ja jau salīdzina ar sniegu, es jau sen esmu konstatējusi, ka, vismaz līdz atkusnim, pie mums visērtāk ir pārvietoties pa vietām, kas nav tīrītas vispār, jo šā tā pakaisītas smiltiņas nodrošina irdenu un līdz ar to nedrošu virsmu, bet sāls, pat ja to izkaisa vienmērīgi, rada slidenus dubļus.... Nē, protams, ja tīrītu tā kārtīgi, tad būtu ideāli, bet... Un tas pats ir ar reformām: par roku galam, acu aizmālēšanai organizētais stāvokli tikai vēl vairāk pasliktina, lai gan, protams, reformēt vajag...
Janka
J
Paskatieties datus kaut vai CSP mājas lapā - Valsts pārvaldē strādā 64 000, izglītībā 98 000, veselīgas aprūpē 53 000, māksla, izklaidē un atpūtā 19 000, salīdziniet ar Lauksaimniecība, mežsaimniecība un zivsaimniecība -18 000, rūpniecība 103 000, tirdzniecība - 138 000, kā šāda valsts var izdzīvot.... Pilnīgi skaidrs ka jāsamazina 12 000 - 16 000 valsts pārvaldē strādājošie, tikai kas to darīs, jo tie jau ir galvenie "vienotības" vēlētāji un pie varas esošo radi un draugi...
Zanders
Z
vismaz noformulēja pereizu pieeju,kā vajadzētu rīkoties valsts vīriem ne politikāņiem šinī situācijā.Un viņam piekrītu ,tikai kautkā tā to valsti varētu sakārtot un pataisīt par konkurēt spējīgu .Nu ko 100 gudrās galvas ,uzpriekšu ,jums jau gatavu uz paplātes nolika.JĀSĀK STRĀDĀT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sad story
s
Ta izslaveta jaunu uznemumu rasabas atbalstisana saja valsti ari ir tikai fikcija - acu aizmalesana ar skaliem saukliem! Papetiet no jauna radusos uznemumu biznesa planus - smiekli nak! kaut kada bezjedziga rosisanas, kamer pieskirta nauda iztereta, pec tam darbibas partrauksana. Vai ari lielakos merogos - paris miljoninu pieskirsana "savejiem" eksportspejigas razosanas uzsaksanai (Mikelsons ari jau rinda iestajies). Pec kada gadina nav ne miljonu, ne razosanas.
decembris
d
Paskatijos valdibas pagajusa gada nogalee izteiktas prognozes par nodoklu slogu no IKP nakamajiem gadiem un tur figuree cipars ap 27,5%. Tik zemu nodoklu nav nekur Eiropaa. Tam pretii ir nodoklu slogs minimalajai algai = vairak par 57%. Tik liels nav nekur Eiropaa. Tapec jaruna par vispareju nodoklu reformu.
decembris
d
kad latviesi ir bijusi pie varas? Pleskavas sosejas komjauniesi tun vinu atraugas nav latviesi, tiem tautibas nav. Kad bus pie varas Visu Latvijai, tad varesi teikt, ka latviesi pie varas.
sieviete
s
Vai mums tiešām vajadzīga šī papildus konsolidācija? Vai tiešām mums strauji jāvirzās uz eiro?Ja mēs to izdarīsim lēnāk, apdomīgāk, nesagraujot visu ko var sagraut, vai mēs kaut ko nokavēsim?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas