Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Samazinās pedagogu skaitu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Par Saskaņas centru
P
Nekas vēl nav skaidrs""Ministrija vēl neesot aplēsusi"", bet jau skolotājiem draud. Un attieksme arī forša-tūkstoši pazūd. Kas Grušķevičam pāŗis tūkstoši pusapmaksāto pedagogu pret savu grezno dzīvi. Tikai visus apmaksā nodokļu maksātājs.Grusķevičs tikai prot paņemt tīģera tiesu.
to Andrejs
t
Jums pilnīga taisnība. Tas nav vadītājs. Tieši tā: cietumsargu retorika un kultūra. Viņiem pat prātā neienāk, ka viņi ir savas profesionālās jomas veidotāji, attīstītāji,aizstāvji,vizionāri. Labāk kā te raksta iedzert hokeja starplaikos un tēlot eliti. Un tas ir visos līmeņos. Līdzīgi rīkojas arī skolu direktori.
Prāta trūkums
P
Ministrija sacēlusi bērnu dārzus kā villas- ar peldbaseiniem, bērnudārzu audzinātājas sauc par skolotājām-tur arī lielais skolotāju skaits.Mūsu valsts problēma: tukša ierēdņu un klerku lepnība, viņi nīst savējos,dievina ārzemniecisko. Solidaritātes trūkums grūtajā laikā,arī skolu līmenī- viens grābj, cik var, otru atstāj pusbadā.Nepatīkami cilvēki ir latvieši - tāpēc sekos balsojums par Saskaņas centru un cerams, ka tie liks savus cilvēkus un pamainīs šos aizsēdējušos klerkus cilvēknīdējus- rupjus, neatsaucīgus un daudzreiz nezinošus.
ANDREJS
A
KĀDS TEICA UN GRUŠKEVICS DARA ....... TĀDA IR MŪSU LĒMUMU PIEŅEMSANAS TEHNOLOĢIJA.......
ANDREJS
A
KURŠ ATLAIDĪS ??? VAI ŠEIT IR PROFESIONĀLS JOMAS VADĪTĀJS UN ATTĪSTĪTĀJS ?? TĀ IR CIETUMSARGA RETORIKA UN KULTŪRA. KĀPĒC TĀDIEM DOD VARU........ĀRPRĀTS....
Sen laiks iet
S
A kāpēc tās sievietes tur mokās. Es sen jau pametu to darbu, strādāju viesnīcā un ir simtsreiz vieglāk un samaksa ir cita.Vīrieši taču jau sen skolu pametuši. Gruškevičam viss ir po- viņš lauku skolas ir aizslēdzis,sēž tik hokejā un dzerstās.
jautājums
j
Nu jā...Ja skolēnu skaits samazinās, tad loģiski būtu jāsamazinās arī skolotāju skaitam. Bagāts kā grib, bet nabags kā var...
jumors
j
Tieši tā - Gruškevicam briesmīgi patīk baidīt citus, lai zem viņa krēsls nešūpotos. Ministrijā arī strādā ļaudis, kuriem vismaz 12 stundas nedēļā jāvada, lai saprastu, par ko tur ministrijā domā, varbūt viņiem šo normu atcelt- tapat jau jēdzīgi spriedumi un lēmumi no tās puses nenāk?
kur problēma?
k
Kas tas par stulbu apgalvojumu - jāsamazina skolotāju skaits!? Cik skolās būs iedotas likmes atbilstoši mācību programmai un atļauti nokomplektētajām klasēm, tik arī tiks iedalīta nauda un skolotāji būs spiesti strādāt ar samazinātu slodzi, arī ar neapmaksātu rakstu darbu pārbaudi, gatavošanos nodarbībām, konsultācijām utt. Un skolotājs, kurš pirmais "neizturēs", pats būs spiests meklēt citu variantu ...
Lelle
L
Tev nudien ir jāiet ārstēties! Izskatās pēc histēriskas paranojas, jūtot savu galu.
b_d
b
Skolotāju skaita samazinājums, protams, ir cilvēciska traģēdija. Tikai jautājums, vai Gruškevičam personīgi būtu bijis jāparūpējas par demogrāfisko situāciju valstī? Atgriežamies pie pirmās nakts tiesību likuma? Nu ja nav to bērnu ko mācīt, nez vai vajadzētu vēl vienu VID, kur tantiņas strādā strādāšanas pēc, ne tādēļ, ka bez tā nevarētu iztikt.
rv
r
nu jā, BET. tāpat kā visur citur, arī izglītībā eksistē pastāvīgās izmaksas un mainīgās izmaksas. ja skolēnu / skolotāju skaits kaut kādā veidā veido mainīgās izmaksas, tad pastāvīgās saglabājas neatkarīgi no tā. skaidrs, ka ministrija gribētu pārlikt infrastruktūras izmaksas (skolu uzturēšana) uz pašvaldību un vecāku pleciem (apvienojot skolas un spiežot skolēniem tālāk braukt līdz mācību vietai). arī tāpēc norādīt uz kaimiņiem ir diezgan bezjēdzīgi. skolotāju skaits pie mums ir atkarīgs no skolu skaita un mācību programmas, nevis no skolēnu skaita. skolotāju darbs īpaši nemazinās no tā, vai klasē ir 15 apmācāmie vai 10.
kāmis
k
un leišos nav 15. ir 440t skolēnu un 40t . un tērē viņi uz vienu skolēnu 7000 litu (1400Ls)
Harijs
H
Peec shiis sejas puskiegels prasaas.
Vienotības triumfs
V
Varbūt tos Valdības kretīnus no Vienotības labāk padzīt nekā visus latviešus no valsts izdzīt?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas