Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Sanāksme pie prezidenta varētu palīdzēt Bičkovičam izlemt par nākamo ģenerālprokuroru

Valsts prezidents Valdis Zatlers piektdien, 14.maijā, Rīgas pilī aicinājis uz tikšanos Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētāju Ivaru Bičkoviču un pa diviem pārstāvjiem no Saeimā pārstāvētajām partijām, lai pārrunātu 15.aprīļa parlamenta balsojumu saistībā ar Jāņa Maizīša neievēlēšanu ģenerālprokurora amatā uz trešo termiņu.

Dienai skaidroja Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Edgars Rinkēvičs, ņemot vērā, ka AT vadītājs “nevar skriet pa frakcijām”, taču viņš izteicis vēlmi saprast, kāpēc parlamenta balsojums bija tāds un ne citādāks, aprīļa beigās panākta vienošanās par šādas tikšanās nepieciešamību, bet tagad ir noteikta konkrēta diena, kad tā notiks.

Uz tikšanos aicināti parlamentā pārstāvēto partiju priekšsēdētāji un Saeimas frakciju vadītāji, kā arī AT priekšsēdētājs. Mērķis sanākšanai ir uzklausīt viedokļus par Saeimas balsojumu un motīvus. “Tas arī var palīdzēt AT priekšsēdētājam pieņemt lēmumu par nākamā kandidāta virzīšanu ģenerālprokurora amatam,” noteica E.Rinkēvičs.

Pēc viņa teiktā, šobrīd Saeimas balsojums par J.Maizīti starp pirmo - likumdevēju - un trešo - tiesu - varu tiek apspriests ar ceturtās varas – preses starpniecību, kas nav nekas slikts. Tomēr pilnīgāk izprast balsojuma motīvus varēs, kad politiķi un AT vadītājs tiksies aci pret aci. Rīgas pils, kas ir “neitrāla teritorija”, ir piemērota vieta abu varu pārrunām, piebilda E.Rinkēvičs.

I.Bičkovičs pagājušās nedēļas piektdienā, kad nosauca ģenerālprokurora pienākumu izpildītāju pēc J.Maizīša pilnvaru beigām, joprojām neatklāja, kuru amata kandidātu varētu nosaukt. Tika prognozēts, ka, visticamāk, viņš to neizdarīs līdz sanāksmei pie prezidenta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas