Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Sasniegts siltuma rekords: Liepājā šodien +15 grādi

Piektdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Liepājā paaugstinājusies līdz +15 grādiem, liecina gan Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu stacijas dati, gan Liepājas lidostas dati. Tik silts Latvijā šogad ir pirmo reizi.

Iepriekšējā augstākā gaisa temperatūra arī tika fiksēta Liepājā - ceturtdien, 25. martā, termometra stabiņš tur pakāpās līdz +12 grādiem.

Virs +10 grādiem temperatūra paaugstinājusies gandrīz visā Kurzemē, citviet valstī mākoņu dēļ ir vēsāks - ap +5..+10 grādiem -, taču temperatūra vēl turpina kāpt. Zemākā gaisa temperatūra piektdienas pēcpusdienā reģistrēta Kolkā, kur, vējam pūšot no ledus klātā Rīgas jūras līča puses, ir tikai +2 grādi.

Tuvākajās dienās jauni siltuma rekordi vairs netiks sasniegti, prognozē sinoptiķi.

Taču siltais un lietains laiks stimulēs ledus iešanu un sastrēgumu veidošanos Latvijas upēs. Lielupē ūdens līmenis  var paaugstināties par 15 centimetriem, lai arī citās upēs tas celsies salīdzinoši lēnāk - ar ātrumu 4 līdz 11 centimetri diennaktī.

Ledus sastrēgumi un straujāka ūdens līmeņa celšanās varētu būt novērojama Ventā  lejpus Kuldīgas. Arī Daugavā straujākas straumes posmos var sakustēties ledus, kas iespējams vaidos sastrēgumus lēzenākos posmos starp Krāslavu un Daugavpili, kā arī Jersiku un Jēkabpili. Sastrēgumu veidošanās iespējama pie Jēkabpils, Pļaviņām un Nīcgales.

Meteoroloģijas centra sinoptiķi svētdien sola vēsāku laiku, kas nedaudz stabilizēs situāciju. Gaisa temperatūra svētdien nepārsniegs 10 grādu atzīmi DA rajonos, citur gaisa temperatūra svārstīsies no 3 līdz 8 grādi. Būs apmācies un vietām gaidāms slapjš sniegs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas