Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Satversmes tiesa ierosina lietu par stipendiju piešķiršanas nosacījumiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Anna
A
varu pierādīt ar savām atzīmēm, ka kopš saņemu sociālo stipendiju, manas sekmes ir ļoti uzlabojušās. un tas vienkāršā iemesla dēļ, ka nav vairs jādomā, vai nākamajā dienā būs ko ēst un ko par kojām samaksāt. Tas jau laikam nvienam prātā neienāk,ka, lai cik liela vēlme nebūtu mācīties, a tukšu vēdēryu un mūžīgo stresu par naudas neesamību, labas sekmes var sasniegt īpaši apdāvinātie. un redz ir skolas,kuriem pietiek līdzekļu arī visiem labākajiem iedot stipedijas. Tikai LU nez kāpēc nepietiek :) Protams, varētu uzlikt arī noteikumus,ka ir jābūt noteiktai vidējai atzīmei, tas par ļaunu nenāktu. Tāpat arī tiešām varētu skatīties, vai irkādi uzlabojumi.
Dāvis
D
piekrītu abiem komentāriem =] stipendijas čaklajiem!
beidzot!!
b
Nu beidzot kāds ir sakustinājis šo līdz augstākās pilotāžas absurdam uztaisīto normu, kuras rezultātā stipendijas patiesībā padarītas par sociālo palīdzību, nevis sekmīgo un centīgo studentu stimulētāju. Stipendijas šobrīd pat nesaņem studenti, kuru semestra vid. atzīme ir , piemēram,9,89, jo akadēmiskajai grupai piešķirtas 3 stipendiju vietas, bet grupā ir studentes, kam jau ir bērni, invalīds un studnets ar bāreņa apliecību. Vai tiešām nevienam nav ienācis prātā- šīm personām valsts JAU piešķir atbilstošus regulārus pabalstus, kāpēc tas jādara dubultā??? 'Par jaunajām māmiņām- studentēm- dzemdēt studiju gados- tā taču ir viņu pašu izvēle, nevis valsts uzspiesta, tad par iztikšanu arī 'pašai jāgādā, nevis augstskolām viņas jāuztur. blakus students, ka sevi izglīto un visu velta tikai studijām, lai būtu noderīgs sabiedrībai, paliek bez stipendijas. Tas nav taisnīgi.
Pareizi
P
Nu jau aiziet līdz absurdam-sliņķiem maksā stipendiju, bet studentiem, kuriem ir augstāka vidējā atzīme, stipendija nepienākas, jo valsts uztur maznodrošināots sliņķus. Izlaidušies līdz beidzamajam, tad lai mācās un nevis slinko. Vēl pieļauju, ja izvērtē divus studentus ar vienādām sekmēm, tad, piešķirot stipendiju, varētu arī priekšroku dot tam, kuram sliktāki materiālie apstākļi. Bet šobrīd tā nav. Ceru, ka ST sliņķus neatbalstīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas