Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Satversmes tiesa vērtēs likuma pieņemšanas procedūras atbilstību pamatlikumam

Satversmes tiesa ierosinājusi lietu par Krimināllikuma 230.1 panta pirmās daļu, kas attiecas uz dzīvnieku turēšanas noteikumu pārkāpšanu. Prasītājs apšauba likuma pieņemšanas procedūras atbilstību Eiropas Cilvēktiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijai un Latvijas Republikas Satversmei.

Sūdzībā norādīts, ka apstrīdētā norma esot pieņemta, neievērojot Saeimas kārtības rullī noteikto tiesību normu pieņemšanas kārtību, un tādēļ tā esot pretrunā ar Satversmes 64. un 65.pantu. Saeima, 2002.gadā pieņemot grozījumus Krimināllikuma, apstrīdēto normu neesot skatījusi nedz pirmajā, nedz otrajā lasījumā, jautājums par apstrīdētās normas iekļaušanu likumā neesot izskatīts atbildīgajā komisijā. Tādējādi apstrīdēto normu nevarot uzskatīt par likumu Eiropas Cilvēktiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas un Satversmes izpratnē, un tiekot aizskartas Eiropas Cilvēktiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas 7.panta pirmās daļas pirmajā teikumā un Satversmes 92.panta otrajā teikumā noteiktās pamattiesības, ka ikviens uzskatāms par nevainīgu, iekams viņa vaina nav atzīta saskaņā ar likumu.

Saeima ir uzaicināta līdz 2008.gada 9.jūnijam iesniegt atbildes rakstu ar lietas faktisko apstākļu izklāstu un juridisko pamatojumu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas