Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

SC ārkārtas konferencē "sakārtoja apvienības dokumentus"

Pirmdien notikušajā apvienības Saskaņas centrs (SC) ārkārtas konferencē tika skatīti tehniskie jautājumi - tika lemts par pilnvaru pagarināšanu valdei un grozījumiem SC statūtos, jo patlaban apvienībā ir divas partijas, sacīja SC Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs.

"Konferencē mēs laikus sakārtojām savus dokumentus," sacīja Urbanovičs, norādot, ka tas ir nepieciešams saistībā ar ārkārtas Saeimas vēlēšanām, kas notiks, ja referendumā iedzīvotāji nobalsos par Saeimas atlaišanu. Viņš arī piebilda, ka par būtiskām izmaiņām šodien netika lemts.

Savukārt par SC gatavošanos ārkārtas vēlēšanām un programmu tiks spriests tad, "kad tuvāk nāks vēlēšanas", norādīja SC Saeimas frakcijas priekšsēdētājs.

Kā ziņots, politisko organizāciju (partiju) apvienība "Saskaņas centrs" tika nodibināta 2005.gadā un tā ietvēra sevī piecas kreisas, kreisi centriskas un centriskas partijas - Daugavpils pilsētas partiju, Tautas saskaņas partiju, partiju "Jaunais centrs", Latvijas Sociālistisko partiju un Sociāldemokrātisko partiju.

Trīs no tām - Tautas saskaņas partija, politiskā partija "Jaunais centrs", Sociāldemokrātiskā partija - vienojās par apvienotas Sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa" izveidošanu. Visas šis trīs partijas likvidējušās.

Daugavpils pilsētas partija iekļausies sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa" sastāvā un pārstās savu eksistenci brīdī, kad tiks izslēgta no Politisko partiju reģistra.

Turpmāk apvienība "Saskaņas centrs" sastāvēs no sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa" un Latvijas Sociālistiskās partijas.

SC frakcijā Saeimā ir 29 deputāti, un tā ir otra lielākā parlamenta frakcija aiz "Vienotības", kurā ir 33 deputāti. SC deputāti ir kļuvuši par vairāku pašvaldību vadītājiem.

SC valdes priekšsēdētājs ir Rīgas mērs Nils Ušakovs.

SC valdē ir arī Urbanovičs, Alfrēds Rubiks, Egils Rutkovskis, Vitālijs Azarevičs un Sergejs Dolgopolovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas