Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

SC kandidātu sarakstā latviešu nedaudz vairāk kā krievu

Apvienības Saskaņas centrs (SC), kas tradicionāli tiek uzskatīts par krievvalodīgo elektorāta politisko spēku, kandidātu sarakstā latviešu tautības cilvēku ir nedaudz vairāk kā krievu, liecina Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) atrodamā informācija.

No 115 deputātu kandidātiem 37 jeb 32,2% ir latvieši, savukārt 35 jeb 30,4% ir krievu tautības pārstāvju. Vienlaikus 32 jeb 27,8% kandidāti nav norādījuši savu tautību. SC kandidātu sarakstā ir arī viens karēlis, viens igaunis, viens vācietis un viens ebrejs, četri poļi un trīs ukraiņi.

Savukārt, novērtējot savu valsts valodas prasmi, 33 kandidāti atzinuši, ka latviešu valoda ir viņu dzimtā valoda, bet 35 šo valodu brīvi pārvalda, savukārt 26 SC biedri labi pārvalda latviešu valodu. Valsts valodas prasmi par izcilu uzskata divi kandidāti, par teicamu – 14, ļoti labu – divi, sarunvalodas līmenī to prot divi, bet apmierinoši – viens.

Absolūtais vairākums SC kandidātu ir vīrieši – 90 jeb 78,3%, bet sievietes ir tikai 25 jeb 21,7% no visiem kandidātiem.

Vidējais SC deputāta kandidāta vecums ir 44,8 gadi, jaunākajam deputātam ir 23 gadi, bet vecākajam – 71 gads. Visvairāk kandidātu jeb 32,2% ir vecuma grupā no 41 līdz 50 gadiem.

98 jeb 85,2% kandidātu ir augstākā izglītība, bet 17 jeb 14,8% – vidējā. Savukārt 102 jeb 88,7% SC kandidātu ir nodarbināti, trīs ir bezdarbnieki, divi ir pensionāri, bet astoņi kandidāti nav norādījuši savu nodarbošanos.

Trešdaļa SC kandidātu dzīvo Rīgā, teju 23% – Vidzemes apgabalā, 16% – Latgales apgabalā, 15% – Zemgalē, bet 12% – Kurzemē. Pārsvarā kandidāti arī balotējas vēlēšanās no tiem apgabaliem, kuros dzīvo.

Nevienam SC deputāta kandidātam nav ārvalstu pilsonības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas