Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

SC neatbalstīs Bordāna iecelšanu tieslietu ministra amatā; ZZS vēlēsies ar viņu tikties

Opozīcijā esošā apvienība Saskaņas centrs (SC) neatbalstīs tieslietu ministra amata kandidāta Jāņa Bordāna iecelšanu amatā, savukārt Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcijas deputāti, visticamāk, vēlēsies ar viņu satikties pirms Saeimas balsojuma.

SC Saeimas frakcijas priekšsēdētāja biedrs Valērijs Agešins uzsvēra, ka arī starp koalīcijas deputātiem šis kandidāts esot, "maigi izsakoties, neviennozīmīgi vērtēts", arī Tieslietu ministrijā viņam trūkstot atbalsta un autoritātes. Tomēr Agešins prognozēja, ka koalīcijas deputāti "būs spiesti" balsot par Bordāna apstiprināšanu un viņš kļūs par nākamo tieslietu ministru.

Savukārt ZZS frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis norādīja, ka patlaban nevar izteikt viedokli par šo kandidātu, jo trūkst nepieciešamās informācijas. Kaut arī opozīciju pārstāvošie politiskie spēki parasti neatbalsta koalīcijas piedāvātus ministru kandidātus, visticamāk, ZZS frakcija uzaicinās Bordānu uz tikšanos, lai iegūtu nepieciešamo informāciju par viņa kandidatūru, skaidroja Brigmanis.

Kā ziņots, nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) kā tieslietu ministra amata kandidātu nolēmusi virzīt pašreizējo ministrijas parlamentāro sekretāru Jāni Bordānu.

Savukārt Tieslietu ministrijas (TM) parlamentārā sekretāra amatam nacionālā apvienība virza Aigaru Lūsi, šodien žurnālistiem paziņoja VL-TB/LNNK līderis Raivis Dzintars.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, 1967.gadā dzimušais J.Bordāns izglītību tiesību zinātnē ieguva Latvijas Universitātē. Viņš bijis Ārējās tirdzniecības ministrijas starptautisko līgumu nodaļas speciālists. 1993.gadā Bordāns strādājis par juriskonsultu AS Vācijas-Latvijas banka. 2010.gadā Bordāns bija Ministru prezidenta padomnieks, strādājis par zvērināto advokātu birojā Wall.

Bordāns kandidējis 5.Saeimas vēlēšanās no Latvijas ceļa (LC) saraksta un ieņēmis deputāta vietu pēc tam, kad kāds no frakcijas biedriem nolicis mandātu. Bordāns kandidējis arī 6.Saeimas vēlēšanas, tad 1997.gadā no LC saraksta kandidējis Rīgas domes vēlēšanās. 2010.gadā Bordāns kandidējis 10.Saeimas vēlēšanās no Vienotības saraksta.

2011.gadā Bordāns paziņoja par izstāšanos no Vienotībā iekļautās partijas Pilsoniskā savienība un kopā ar domubiedriem izveidoja biedrību Demokrātiskie patrioti, kur ieņēma valdes locekļa amatu. Bordāns kandidēja arī 11.Saeimas vēlēšanās no nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK saraksta. Saeimā viņš ievēlēts netika, bet kļuva par TM parlamentāro sekretāru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas