Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

SC premjerministra kandidāts ir Urbanovičs

Saskaņas Centra (SC)  līderi Nils Ušakovs un Jānis Urbanovičs tikšanās laikā paziņojuši Latvijas prezidentam Valdim Zatleram, ka jaunā Ministru kabineta vadītājam ir jābūt bezpartejiskam vai arī SC pārstāvim. Kā kandidātu premjerministra amatam SC izvirzīja SC frakcijas priekšsēdētāju Jāni Urbanoviču.

   “Jānis Urbanovičs viens no pieredzējušākajiem Latvijas politiķiem, ar plašu redzējumu par situāciju valstī. Un viņš ir godīgs politiķis, kas nav mazsvarīgi,” paziņoja Nils Ušakovs. Ar prezidentu tik'as SC pārstāvji N. Ušakovs, J. Urbanovičs, Segejs Dolgopolovs, Nikolajs Kabanovs un Jānis Tutins.“Mēs piedāvājam virkni risinājumu. Pirmkārt, ir jāsamazina uzņēmuma ienākumu nodoklis un PVN, bet jaunajām uzņēmumiem uz trim gadiem jāpiešķir nodokļu brīvdienas. Otrkārt, mums ir sava valsts vadības sistēmas reformas programma, pateicoties kurai var ievērojami samazināt budžeta izdevumus un kompensēt no uzņēmējdarbības iekasēto nodokļu apjoma kritumu,” stāsta N. Ušakovs.

Aģentūra LETA vēsta, ka N. Ušakovs pauda pārliecību, ka Latvijā ir iespējams atrast bezpartejiska premjera amata kandidātu. Tādi pieminēti arī sarunā ar prezidentu, taču žurnālistiem konkrētus vārdus Ušakovs neatklāja.

Tāpat Ušakovs norādīja, ka patlaban ir pāragri runāt, kuras partijas premjerministra vadībā SC varētu strādāt valdībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas