Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

SC reitings turpina pieaugt; Vienotības popularitāte samazinās

Augustā Latvijas iedzīvotāju vidū populārākā partija bija "Saskaņas centrs" (SC) - ja vēlēšanas būtu notikušas pagājušajā mēnesī, par to balsotu 23,5% pilsoņu, liecina "Latvijas Faktu" aptauja. Salīdzinājumā ar jūliju SC reitings pieaudzis par 5,1 procentpunktu.

Otrā populārākā partija augustā bijusi "Vienotība", par kuru parlamenta vēlēšanu gadījumā augustā būtu balsojuši 15,3% vēlētāju. Šīs partijas reitings salīdzinājumā ar jūliju samazinājies par 1,7 procentpunktiem.

Kā ziņots, jūnijā SC atbalstīja 14,7% iedzīvotāju, bet par "Vienotību" bija gatavi balsot 18,5% pilsoņu.

"Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) atbalstīja 8,1% pilsoņu, kas ir par 0,9 procentpunktiem vairāk nekā pagājušajā mēnesī. Tikmēr Zaļo un zemnieku savienības reitings augustā nav mainījies, un par šo partiju balsotu 7,2% vēlētāju.

Savukārt pārējās partijas nesasniedz 5% vēlētāju atbalstu, kas nepieciešams iekļūšanai Saeimā. Par Reformu partiju balsotu 3,2%, un šīs partijas reitings pieaudzis par 0,7 procentpunktiem salīdzinājumā ar jūliju. Par partiju "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" balsotu 1,4% pilsoņu, bet par Latvijas Sociāldemokrātisko strādnieku partiju gatavi balsot būtu 1,2% vēlētāju.

Mazāk nekā 1% atbalstu saņēmusi Pēdējā partija, Kristīgi demokrātiskā savienība, "Par prezidentālu republiku", "Tautas kontrole" un partija "Brīvība. Brīvs no bailēm, naida un dusmām".

Aptuveni ceturtā daļa aptaujāto jeb 24,7% respondentu nav izlēmuši, par ko balsotu. Salīdzinot ar jūliju, neizlēmušo skaits ir samazinājies par 4,2 procentpunktiem.

Savukārt 13,9% aptaujāto norādīja, ka vēlēšanās nepiedalītos, bet jūlijā šādu nostāju pauduši 13,2% pilsoņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas