Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

SC: Valodu jautājumā piedāvājam kompromisu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
lux
l
Tiešām, it kā šiem okupantu un masveida rusifikācijas rezultātā iebraukušo pēctečiem būtu jāpaliek šeit par karu cenu. Māte Krievija sauc, bet šie-nekā. šajā sakarībā gribētu pieminēt N. Sarkozī teikto 2005.gadā, kad viņš vēl bija iekšlietu ministrs:"Tiem, kuri nemīl Franciju, neviens neliek šeit (Francijā) palikt." Ušakova un Urbanoviča nekaunībai, kā arī viņu adeptu nekaunībai jau vairs nav robežu. Turklāt, vai tad nav nekādu iespēju iesūdzēt tiesā šo brigādi kopā ar Lidermanu par darbību, lai grautu Latvijas konstitucionālo pamatu. Pieteikums tiesā un zēns lai tad taisnojas. Pārāk piekāpīgi līdz šim esam bijuši. Vienreiz pietiek. Paši klanamies, kaut vai nemitīgi viņiem pielāgojoties attiecībā uz valodu, pēc tam brīnamies, ka notiek visādi brīnumi. 'Viņiem pašvaldībās jātulko/ Kāpēc? Ja tādi idioti, lai algo tulkus. Vairākus gadus atpakaļ sakarā ar zemesgrāmatu biju iestādē, kur tās lietas jākārto.11. Novembra krastmalā. Informācijas stendā strādāja jauki jaunieši. Viņi ar krieviem , saglabājot pašcieņu runāja latviski. Nevienam no okupantu un masveidā iebraukušo pēcteču varzas nekas slikts nenotika. Pēkšņi sāka latviešu valodu atcerēties, kas galīgi stulbi, tie lūdza sugas brāļu palīdzību. Tā kā ļoti daudz kas mūsu pašu rokās.
Opinion
O
Между прочим,в Латвийской ССР латышские дети учились на родном языке. И высшее образование тоже получали - на латышском.
ome
o
SC domā,ka ar Lindermaņa darbību apčakarēja visus ,tad arī tagad var bāzt pufaiku ausīs.Nu nē,šoreiz nekā.
Uzvārds
U
Ušaks bildē izskatās parmīzis jēgu ! Nu ko lai saka , Rīgas mēra krišanas laiks ir pienācis ! Šķēle , šlesers,......... tas ir tikai laika jautājums! Trijkājis ir miris ! .........Pašol
svīre
s
Uzdevums Urbanovičam - aprēķināt cilvēka smadzeņu tilpumu,kas nodzīvojis Latvijā 50 gadus un nevar iemācīties latviešu valodu ! Ar šo Jūs paši pasludināt trešdaļu Latvijas iedzīvotājus par cilvēkiem ar zemu intelekta spēju!!! Jūs visu gribat iegūt par baltu velti,ar bļaušanu ,naidu un vēl labāk jums patiktu vardarbība! Pilnīgi nešaubos ,ka tiekat sponsorēti no Krievijas varas iestādēm naida kurināšnai Latvijā !!! Latvijā būt tikai vienai valsts valodai ! Kam nepatīk ,lai brauc prom! Varēs tur laimē diet,vēlēt savu Putinu,nebūs te Latvijā jāstāv 4 stundas rindā ,lai šo demagogu ievēlētu! Pilnīgs nonsenss ar tiem krieviem!Dzīvodami Latvijā,skrien vēlēt paši pat nezin ko ,uz labu laimi -par to pašu veco Putinu,jo paši nemaz īsti nezin ,kas tur notiek un ko vēl varētu vēlēt!Smieklīgi!
Valdis
V
Man ir cits kompromiss! Resno vepri un rupjo burgermeistaru, iepakot vienā atkritumu maisā un nosūtīt Putinam. Lai slauka tam diktatoram pakaļu!
kompromiss
k
jūs mums atdodat Abreni, mēs jums brīvbiļeti uz varenplašo.
M.
M
Latviešiem beidzot no savas mājas jāizdzen krievvalodīgos okupantus un noziedzniekus!
Sens.
S
Pārkāpjot valsts valodas likumu,tāpat kā pārkāpjot jebkuru Latvijas teritorijā pieņemto likumu,šādi valodas okupētāji ir jāsauc pie atbildības.Latvijas valstī ir jāpieņem stingri mēri šajā jautājumā. Sie SC deputāti uzbrūk Latvijas valsts suverenitātei. Valsts valoda ir viens no suverenitātes pamatnoteikumiem,un to pārkāpt nedrīkst. Negribiet runāt latviski,plašā Krievija matuška jūs gaida.
Seskis
S
Valodas jautājums nav strīda cēlonis, tās ir tikai sekas. Pamatjautājums ir varas leģitimizācija, proti, vai Latvijas Republika ir pirmās 18.novembra Republikas tiesību un pienākumu pārņēmēja, vai tomēr padomju Republikas tiesību pārņēmēja. Latvieši uzskata, ka Latvija ir 18.novembra Republika, savukārt, tie, kuri runā krieviski uzskata, ka LPSR tiesību pārņēmēja (pienākumus pārņēma Krievijas Federācija). Jautājums diskutabls, līdz ar to ir strīdi par to, vai nepieciešamas divas valsts valodas. Pieļauju, ka Saskaņas centra piedāvājums ir pārejas periodam uz otru valsts valodu adekvāts, jo patiesībā jau tagad valsts un pašvaldību iestādēs, arī tiesās lielāko darba dienas daļu tiek runāts krieviski, izņemot to, ka atbildes tiek sastādītas latviešu valodā. Pieņemt un izskatīt krievu valodā dokumentu ir daudz ātrāk un efektīvāk, nekā prasīt iesniegt tulkojumu latviešu valodā. Nerunāšu par privātuzņēmumiem, kur darba valoda un lietvedība ir tikai un vienīgi krievu un/vai angļu valodā. Otra valsts valoda nav kāda politiskā spēka iegriba, bet gan reālās situācijas legalizēšana. Jo ilgāk latvieši tiepsies pieņemt otru valsts valodu, jo vairāk samilzīs šī problēma. Un neaizmirsīsim, ka parakstu vākšanā par otru valsts valodu piedalījās arī apzinīgie latviešu, kusi vēlas risināt šo jautājumu pēc iespējas pārskatāmākā laika periodā.
Vita
V
Visefektīvāk tādiem kā Tu ir kravāt koferi un doties uz laimes zemi, un strīdu nebūs!
  • 4
  • 0
Lops
L
Ej tač tu di...rst-kāds kompromiss-nebūs te nekādas krievu valodas!Solis pretī krievu valodai-solis prom no latviesu valodas-iedod velnam mazo pirkstiņu viņš paņems visu roku,kas jau ir pierādījies!Nekāda gadījumā-tad priekškam jūsuprāt mums te integrācijas komisijas un plāni-ja mēs visu laiku ejam pretrunā ar integrāciju!? Ko vēl neizdomās-nevajag mums kompromisus-gaidām referendumu,tad redzēsim-kas un kā un kur ir kura vieta! Karš ir pieteikts,jāsāk cīņa-pāragri parakstīt pamierus uz vienai pusei neizdevīgiem nosacījumiem-laiks rādīs! Atvainojos par lielo daudzumu ar metaforām,bet jēgu tač uztvērāt! :)
sistēmas kļūda
s
Ievērības cienīgi ir tas, ka Urbanovičš nomainīja Priedīti LPSR ĻKJC CK sekretāra amatā, laikam... ! Ziņo redaktoram!00
urbis
u
Par vēlu! Vilciens ir aizgājis un to jūs esat panākuši ar savu stulbo referendumu. Atzīstiet, ka esat zaudējuši, jebšu arī tam trūkst vīrišķības?
paga paga
p
kapec shitie divi locekli kas nodarbojas ar moralo teroru pret latvieshu tautu vel nav zaudejushi deputata imunitati un netiek tiesati?
latvietis
l
Kameer Usakovs izlocaas, Urbanovics runaa tiesaak. Taatad Urbanovics uzskata, ka krieviem ir tiesiibas izteikt pretenzijas jebkurai valstij, aizsedzoties ar " krievu minoritaates tiesiibaam" (te buutu veerts atcereeties, ka vaacu agresija pret Cehoslovakiju 1938.g. tika aizsegta ar "ruupeem par Sudetijas vaaciesu tiesiibaam") Visaadus tur svahili un spanjus Urbanovics, protams, par cilveekiem neuzskata, taapat kaa tos Latvijas iedziivotaajus, kam dzimtaa valoda ir, piemeeram, ukrainju. Rezumee: Usakovs ir gljeevs un laipojoss sovinists, Urbanovics - tiess un lekauniigs sovinists, bet Ljindermans - paaugstinaati agresiivs sovinists. Bet visi triis ir sovinisti un nostaaja visiem trim vienaada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas