Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

SC: VL!/TB/LNNK jāsedz parakstu vākšanas izdevumi

Gadījumā, ja referenduma izsludināšanai nepieciešamo parakstu skaitu nav izdevies savākt, izdevumi ir jāsedz kampaņas iniciatoriem, šādu viedokli portālam Diena.lv pauda apvienības Saskaņas centrs frakcijas vadītāja vietnieks Valērijs Agešins.

Apienība aicināja Visu Latvijai!/TB/LNNK atmaksāt valsts budžetam nodokļu maksātāju līdzekļus, kas izlietoti parakstu vākšanas rīkošanai.

“Parakstu vākšanas rezultāti ir parādījuši, ka Visu Latvijai!/TB/LNNK priekšlikumus sabiedrības absolūtais vairākums neatbalsta, tad no akcijas organizatoru puses būtu pareizi valsts budžetā atlīdzināt veltīgi iztērētos līdzekļus,” piebilda SC.

Jau ziņots, ka nepieciešamo parakstu skaitu Satversmes grozījumu ierosināšanai par mācībām tikai latviešu valodā tomēr nav izdevies savākt. Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie provizoriskie parakstu vākšanas rezultāti liecina, ka parakstījušies 112 608 vēlētāji, taču nepieciešami bija 153 232.

SC skaidroja, ka Saeimas vēlēšanās ir prakse, ka Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) reģistrē deputātu kandidātu sarakstus tikai tad, ja saraksta iesniedzēji - partijas vai politiskās apvienības - ir  iemaksājuši CVK depozītā ķīlu 1000 latu apmērā. "Ja saraksts pārvar 5% barjeru, nauda tiek atmaksāta, ja nē – paliek CVK rēķinā," precizēja SC.

Apvienība, vērtējot parakstu vākšanas rezultātus, teica: "Tas liecina par to, ka pārliecinošs  Latvijas pilsoņu vairākums neatbalsta politiku, kas vērsta uz sabiedrības šķelšanu pēc etniskās piederības vai valodas principa."

Apvienība uzsvēra, ka nepieciešamā skaita parakstu nesavākšana ir "visas sabiedrības uzvara".

Parakstu vākšanas rezultāti nozīmē, ka skolas, kas realizē programmas nacionālajām mazākumtautībām, turpinās savu darbu, ka  daudziem tūkstošiem bērnu būs iespēja iegūt izglītību dzimtajā krievu valodā, paralēli apgūstot latviešu valodu, skaidroja SC.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas