Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

SCP piedāvā savu modeli ministriju skaita samazināšanai

Sabiedrība citai politikai nākusi klajā ar savu sarakstu, kuras ministrijas vajadzētu Latvijā likvidēt vai apvienot. Partija uzskata, ka jāpaliek 11 ministrijām. „Ministrijas ir jāsamazina un jāpavieno, ņemot vērā saimnieciskus apsvērumus, nevis muļķīgas politiskās intereses,” uzsvēris viens no partijas līderiem Artis Pabriks. Viņš uzsver, ka pasaules prakse rāda, ka Zemkopības ministrija parasti nav kopā ar Vides ministriju un Izglītības ministriju nevajadzētu apvienot ar Kultūras ministriju, kā to piedāvājusi Tautas partija. SCP piedāvā veidot šādas 11 ministrijas:


1. Ekonomikas ministrija jāapvieno ar Satiksmes ministriju un Īpašu uzdevumu ministru elektroniskās pārvaldes lietās sekretariātu. Ekonomikas ministrijai arī jāpievieno daļa no Reģionālās un pašvaldību lietas ministrijas, proti, tā daļa, kas atbild par reģionu attīstību.

2. Veselības ministrija jāapvieno ar Labklājības ministriju, Integrācijas lietu ministriju un Bērnu un ģimenes lietu ministriju.

3. Tieslietu ministrijai jāpievieno daļa no Reģionālās un pašvaldību lietas ministrijas, proti, tā ministrijas daļa, kas atbild par pašvaldību lietām.

4. Aizsardzības ministrija

5. Ārlietu ministrija

6. Finanšu ministrija

7. Izglītības un zinātnes ministrija

8. Kultūras ministrija

9. Iekšlietu ministrija

10. Zemkopības ministrija

11. Vides un ilgtspējīgas attīstības ministrija

Diena
jau rakstīja, ka premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) vakar atklāja plānus samazināt ministriju skaitu līdz 11, tomēr konkrētus priekšlikumus viņš vēl nepubliskoja. Arī Tautas Partija publiski paziņojusi, ka ministriju skaits ir jāsamazina. Gan premjera partija, gan Tautas partija paziņojušas, ka tā ir viņu ideja taupības nolūkā samazināt ministriju skaitu. I.Godmanis jauno modeli iecerējis sagatavot līdz 1.janvārim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas