Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

SCP vēlas iekšēju cīņu par kopīgo apvienības premjera kandidātu

Partiju apvienība Jaunais laiks (JL), Pilsoniskā savienība (PS) un Sabiedrība citai politikai (SCP),  kas Saeimas vēlēšanās startēs kopā, virzīs vienu premjera amata kandidātu, šodien intervijā Latvijas radio sacīja Jaunā laika pārstāvis un premjers Valdis Dombrovskis. "Šis jautājums būs jārisina apvienības ietvaros. Es domāju, ka apvienība nāks ar vienu premjera kandidātu," viņš sacīja.

Viņš neizslēdza, ka par premjeru atkārtoti varētu tikt izvirzīts viņš.

Tikmēr SCP un PS nesteidz atbalstīt esošo premjeru V.Dombrovski kā jaunās apvienības kopējo premjera amata kandidātu pēc nākamajām Saeimas vēlēšanām.

PS premjera kandidāts neoficiāli ir partijas vadītājs – Ģirts Valdis Kristovskis. “Tas viss būs jāvērtē apvienības veidošanas kontekstā un saistībā ar situāciju valstī,” viņš komentēja portālam. Liela nozīme būšot, vai esošā V.Dombrovska valdība nostrādās līdz nākamajām Saeimas vēlēšanām. Ja tas izdosies, “visticamāk, ka tādā situācijā esošais premjers ir reāls kandidāts saglabāt šo amatu”, jo tas demonstrēs spēju iziet cauri grūtību laikam un noturēties nestabilā situācijā. Taču katrai partijai noteikti būs savs viedoklis, viņš uzsvēra.

“Pašreizējā situācijā dominē Jaunas laiks, jo viņiem ir visi trīs tautsaimniecībai svarīgie amati, bet tas nenozīmē, ka šiem lēmumiem ir viennozīmīgs atbalsts,” norādīja PS pārstāvis. Galu galā būšot jāskaita balsis, cik katra partija ieguvusi vēlēšanās.

SCP savukārt vēlas demokrātisku procesu. Partijas pārstāvis Artis Pabriks uzskata, ka būtu jāizvērš iekšēja cīņa apvienībā, līdzīgi kā tas notiek Amerikā, kad partijas izraugās prezidena amata kandidātu. A.Pabriks sacīja, ka SCP noteikti būšot divi trīs kandidāti.

“Tas būs atkarīgs no katra cilvēka – no viņa kompetences un atraktivitātes un izaicinājumiem, kas apvienībai būs pēc vēlēšanām,” uz jautājumu par atbalstu līdzšinējam premjeram atbildēja A.Pabriks.

Jābūt gataviem uz nopietnu cīņu, komentēja A.Pabriks publiski izskanējušos citu partiju premjera kandidātus. “Ceru, ka Latvija būs gatava, jo mums nav pārāk lielas izvēles – vai nu Latvija ies rietumu vai austrumu virzienā. Tā ir tā mūsu izvēle pašreiz.”

Jau vēstīts, ka Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis iepriekš kā politiskā spēka premjera kandidātu nosaucis Ventspils mēru Aivaru Lembergu, Saskaņas centrs premjera amatam izvirzījis Jāni Urbanoviču. Savukārt par gatavību atgriezties ne tikai Tautas partijas (TP) vadītāja, bet arī Ministru prezidenta krēslā paziņojis Andris Šķēle.

LPP/LC premjera amata kandidāts būs partijas vadītājs. Uz šo amatu partijas kongresā 14.novembrī pretendēs tikai viens kandidāts – Ainārs Šlesers.

(papildināts viss teksts)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas