Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Segliņš: atkāpjoties kompensācija nepienāktos

Tautas partijas (TP) priekšsēdis, iekšlietu ministrs Mareks Segliņš uzskata, ka gadījumā, ja ministrs amatu atstāj pēc paša vēlēšanās, iesniedzot demisijas rakstu, tad kompensācija trīs mēneša algu apmērā nepienākas. H.Demakovai, atstājot amatu, valsts izmaksās kompensāciju 6 441 latu apmērā, _Dienu informēja _Valsts kancelejā.

«Es savu viedokli nemainīšu, tāds ir mans uzskats jebkurā gadījumā. Ja ministrs amatu zaudē pēc paša vēlēšanās, tad kompensāciju nepienākas, ja amatu zaudē no paša neatkarīgu apstākļu dēļ, tad kompensācija jāmaksā,» atzina M.Segliņš.

Jautāts, vai šis princips būtu jāpiemēro arī kultūras ministrei Helēnai Demakovai (TP), kura pirmdien paziņoja par demisiju, TP priekšsēdis mirkli svārstījies atzina, ka vispār jau jā. Taču tad attapies, ka ministre no amata atkāpās veselības problēmu dēļ, teica: «Nu ja viņa var saņemt slimības pabalstu, tad kompensācija nav jāmaksā.» Ja slimības pabalsta H.Demakovai neesot, tad gan kompensācija viņai pienākoties.

Uz jautājumu vai H.Demakovas atkāpšanās būtu jāvērtē kontekstā ar asi kritizēto gandrīz 7 miljonus latu lielo Rīgas koncertzāles būvprojekta izstrādes līguma noslēgšanu pērnā gada pēdēja darba dienā M.Segliņš teica: «TP valde šo jautājumu jau skatīja. Bija asas debates.» Taču nekāda cita vērtējuma koncertzāles līgumam un ministres atbildībai no TP puses nebūšot. Pēc M.Segliņa jau iepriekš atzītā, H.Demakova ir labi darījusi savu darbu un «ļoti žēl, ka slimības dēļ viņai nācās pamest amatu.»

H.Demakovai, kura šobrīd atrodas ārvalstīs, nav nekāda pienākuma sniegt komentārus presei ne par kompensāciju, ne koncertzāles līgumu, Dienai norādīja Kultūras ministrijā, tādēļ nav izdevies noskaidrot, vai bijusī amatpersona pieņems kompensāciju. Ar pašu H.Demakovu Dienai sazināties neizdevās.

"Saistībā ar kompensāciju Kultūras ministrija iesaka vērsties ar jautājumu Valsts kancelejā, savukārt jautājumi par Rīgas koncertzāles projektu uzdodami valsts aģentūrai „Jaunie „Trīs brāļi””, sacīja ministrijas preses sekretāre Dace Vizule, lūgta šos jautājumus nodot H.Demakovai.

H.Demakovai pienākas kompensācija trīs mēnešu algu apmērā, kas ir 6441 latu pirms nodokļu samaksas, ko paredzēts izmaksāt trīs mēnešu laikā nevis visu uzreiz, informē Valsts kanceleja.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Demakova iesniedz demisijas rakstu, TP to respektē

Premjers pieņem Demakovas demisiju

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas