Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Segliņš lūgs nevērtēt viņa kandidatūru Viestura ordeņa saņemšanai

Tieslietu ministrs Mareks Segliņš (TP) novērtē, ka ir izvirzīts Viestura ordeņa saņemšanai, taču lūgs atturēties no viņa izvērtēšanas šī valsts apbalvojuma saņemšanai. Ministra pārstāvis Normunds Beļskis gan uzsver, ka M. Segliņš no ordeņa neatsakās, taču uzskata, ka šobrīd daudz svarīgāk būtu ordeni piešķirt pirmajam atjaunotās Latvijas iekšlietu ministram Aloizam Vaznim.

"Viņš ir pateicīgs par augsto novērtējumu viņa darbam iekšlietu ministra amatā, taču lūdz izvērtēt arī Važņa izvirzīšanu, ņemot vērā, ka viņš amatu ieņēma daudz sarežģītākā laikā," skaidro N. Beļskis. Viņš gan uzsver, ka no apbalvojuma neatsakās, bet M. Segliņš uzskata, ka šajā brīdī ordeni daudz vairāk būtu pelnījis A. Vaznis.

Jau vēstīts, ka iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL) rosinājusi M. Segliņam piešķirt Viestura ordeni. Ministre M.Segliņu izvirzījusi apbalvojumam, jo "viņš divas reizes ir bijis iekšlietu ministrs un bijis veiksmīgs vadītājs". Diena.lv ministre arī norādīja, ka tās ir viņas tiesības virzīt kandidātu.

Pēc Valsts Prezidenta kancelejas interneta mājas lapā pieejamās informācijas Viestura ordeni piešķir par sevišķiem militāriem nopelniem, kā arī par sevišķiem nopelniem nacionālās pretošanās kustībā un valsts neatkarības aizstāvēšanā, valsts drošības un sabiedriskās kārtības uzturēšanā un nostiprināšanā, valsts robežas apsargāšanā, valsts bruņoto spēku veidošanā un valstiskās apziņas ieaudzināšanā pilsoņos, sagatavojot tos kalpošanai savai valstij un zemei un savas valsts un zemes nelokāmai aizsargāšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas