Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Segliņš nedomā, ka Jakāna un Repšes konflikta dēļ kritīs valdība

Tautas partijas (TP) vadītājs, tieslietu ministrs Mareks Segliņš nedomā, ka Valsts Ieņēmumu dienesta (VID) atstādinātā vadītāja Dzintara Jakāna un finanšu ministra Einara Repšes nesaskaņas varētu būt iemesls valdības krišanai. Tā Segliņš sacīja piektdien intervijā _Latvijas radio _dienu pēc Jakāna atstādināšanas.

Ministrs atzina, ka pagaidām viņam trūkst informācijas par notikušo. Taču viņš gan norādīja, ka incidents, visticamāk, nebūs iemesls valdības krišanai.

"Nu, es nedomāju tā, nu gan.. Es ceru, ka nē. Mums šobrīd ir ļoti atbildīgs posms un uz ko finanšu ministram šobrīd jākoncentrējas, tas ir valsts budžeta pieņemšana. Šī ņemšanas ap VID.. Es nezinu, man trūkst faktūras. Es te tā pļāpāju, eju dziļāk šajā sarunā.. Man trūkst faktūras.. Esmu iepazinies, ko runā žurnālistu, man trūkst informācijas," sacīja Segliņš.

Arī avīze Diena šodien vēsta, ka Jakāna nomaiņai atbalsta nav. “Tās ir personīga rakstura problēmas,” teica TP Saeimas frakcijas priekšsēdētājas vietnieks Vents Armands Krauklis. Arī zaļo zemnieku līderis Augusts Brigmanis pauda pārliecību, ka tik radikāls solis nebūtu pamatots. “Brīdī, kad mums ir ļoti svarīga veiksmīga nodokļu iekasēšana, atstāt dienestu bez vadības būtu riskants solis.” Savukārt premjera preses sekretāre Līga Krapāne Dienai uzsvēra: ja finanšu ministra argumenti, rosinot atstādināt Dz.Jakānu no amata, būs pietiekami nopietni, premjers šo iniciatīvu atbalstīs.

Savukārt aģentūra LETA ceturtdien vēstīja, ka atstādinātā Valsts ieņēmumu dienesta šefa dēļ Saeimas kuluāros tiek pieļauta pat valdības krišana. Šis varētu būt iemesls, kādēļ pēc nākamā gada valsts budžeta apstiprināšanas reāli varētu krist premjera Valda Dombrovska (JL) valdība vai arī no amata var nākties aiziet finanšu ministram Einaram Repšem (JL). "Repše ir pārkāpis pāri sarkanajai līnijai," norādīja aģentūras LETA avots TP.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas