Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Senāts noraida Vaškeviča sūdzību par pielaides valsts noslēpumam anulēšanu

Augstākās tiesas Senāts otrdien noraidīja bijušā Muitas kriminālpārvaldes priekšnieka Vladimira Vaškeviča blakussūdzību par iepriekšējās tiesu instances atteikumu pieņemt izskatīšanai viņa sūdzību par pielaides anulēšanu valsts noslēpumam, aģentūrai BNS pavēstīja tiesas preses sekretāre Linda Priedīte.

Tādējādi Senāts atstājis negrozītu Administratīvās apgabaltiesas lēmumu.

Jau ziņots, ka Satversmes aizsardzības birojs (SAB) Vaškevičam pilnībā anulēja pielaidi valsts noslēpumam, kas nozīmē, ka viņš vairs nevarēja pilnvērtīgi pildīt amata pienākumus. Ģenerālprokurors Jānis Maizītis, izskatot muitnieka pārsūdzību, atstāja spēkā iepriekšējo SAB lēmumu pielaidi anulēt.

Vaškevičs iesniedza pieteikumu par Satversmes aizsardzības biroja un Ģenerālprokuratūras faktiskās rīcības atzīšanu par prettiesisku un ģenerālprokurora lēmuma atcelšanu. Tiesa viņa pieteikumu nepieņēma, jo ģenerālprokurora lēmums par pielaides anulēšanu ir galīgs un nepārsūdzams, turklāt strīds neesot skatāms administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

Muitnieks tiesas lēmumu apstrīdēja Administratīvajā apgabaltiesā, taču arī tā viņam bija nelabvēlīga. Vaškevičs nepadevās un turpināja tiesas darbus, tādēļ lieta nonāca līdz Senātam.

Pērn novembra beigās prokuratūra Vaškevičam uzrādīja apsūdzību par nepatiesu ziņu norādīšanu valsts amatpersonas deklarācijās. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs gan prokuratūru bija lūdzis sākt kriminālvajāšanu pret Vaškeviču arī par neatļautu piedalīšanos mantiskos darījumos.

Vaškevičs ir iecelts par Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektora vietnieku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA


Darbā paturēta kārtējā VID amatpersona, kurai atņemta pielaide valsts noslēpumam

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas