Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Sestdien Latviešu biedrības namā atvadīsies no uzņēmēja Raita Gaiļa

Rīt, 20.februārī, no plkst.15 līdz 17 Rīgas Latviešu biedrības nama Līgo zālē notiks atvadīšanās no uzņēmēja Raita Gaiļa (03.06.1957.-01.02.2010.), liecina tuvinieku ievietotais sludinājums laikrakstā Diena.

Kā jau ziņots, Latvijā skandalozu slavu ieguvušais uzņēmējs Raits Gailis gāja bojā autoavārijā Maskavā, viņš kopš 1994.gada dzīvoja Krievijā.

52 gadus veco R.Gaili naktī uz 2.februāri Maskavas Rjazaņas prospektā notrieca automašīna, kuras vadītājs tumsā un sniegputenī nepamanīja uz ielas izgājušo gājēju.

R.Gailis no gūtajām traumām gāja bojā notikumu vietā, bet, tā kā uzņēmējam nebija līdz dokumentu, viņš vairākas dienas neidentificēts atradās Maskavas morgā, vēsta Life News.

R.Gailis uzņēmējdarbību sāka 1994.gadā kā firmas Mūsa Motors īpašnieks. 1995.gadā viņš kļuva par Latvijas Depozītu bankas akcionāru, bet pēc bankas bankrota aizbrauca uz Krieviju. Prokuratūrā tika nodots iesniegums, pēc kura tika ierosināta krimināllieta par krāpšanu lielos apmēros, kuru it kā izdarījis R.Gailis, tomēr viņam apsūdzību neuzrādīja.

Jau vēstīts, ka pēc ekspertu novērtējuma, R.Gailis pāri Latvijas robežai pārvedis 30 miljonus dolāru, kurus iepriekš noņēma no bankas kontiem.

Kopš 1996.gada Gailis nodarbojas ar biznesu Krievijā. Viņš pieņēmis arī Krievijas pilsonību.

Pēc ierašanās Krievijā R.Gailis kļuva par vienu no Borisa Jeļcina priekšvēlēšanu kampaņas sponsoriem, kā arī ieņēma ekonomiskā padomnieka amatu Krievijas Valsts domē un Krievijas Iekšlietu ministrijas padomnieka amatu Baltijas valstu jautājumos.

Kā raksta Life News, vēlāk R.Gailis bija iesaistīts vairāku miljonu dolāru vērtā lidmašīnu pirkšanas un pārdošanas afērā caur Kazahstānas banku Cvetmetbank. Galu galā banka tika atzīta par bankrotējušu, bet atlikušo parādu 1,5 miljonu dolāru apmērā nācās izmaksāt Kazahstānas valdībai. Taču R.Gailis tika cauri sveikā.

Kā vēsta Krievijas mediji, pēdējā laikā R.Gailis dzīvoja Maskavā viesnīcā netālu no vietas, kur gāja bojā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas