Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Silenieka iespējamie ētikas pārkāpumi joprojām nav izvērtēti

Latvijas Zaļās partijas (LZP) līdzpriekšsēdētāja Viestura Silenieka rīcība Dienas veiktajā eksperimentā joprojām tiek izvērtēta un lēmums, vai viņu sodīt, nav pieņemts, Dienai atzina LZP priekšsēdētājs Edgars Tavars. Diena ekperimenta laikā veiktos audioierakstus bija nodevusi arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) - arī tas joprojām izvērtē šo informāciju.

Laikraksts Diena oktobrī publicēja pirms un pēc 11. Saeimas vēlēšanām veikta eksperimenta rezultātus - žurnāliste, uzdodoties par kādas ASV informācijas tehnoloģiju firmas pārstāvi, visu lielāko partiju deleģētiem pārstāvjiem piedāvāja politiskajam spēkam ziedot 30 000 latu apmaiņā pret uzvaru kādā valsts iepirkuma konkursā nākotnē. Visatvērtākais piedāvājumam bija Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) pārstāvis V. Silenieks, kurš bija gatavs visdažādākajai sadarbībai, pat neesot valdībā, jo kontakti ministrijās jau paliekot.

Pēc tam LZP priekšsēdētājs E. Tavars aicināja V. Silenieku partijas Ētikas komisijai sniegt paskaidrojumus, un izskanēja, ka Ētikas komisijas atzinums varētu būt gaidāms jau tuvākajā nākotnē. Tomēr līdz šim tas nav noticis. «Noklausījāmies Silenieka kunga paskaidrojumus, prasījām arī likuma normu skaidrojumus KNAB kā neitrālai organizācijai. Tomēr līdz šim tos neesam saņēmuši, tādēļ lēmums vēl nav pieņemts, jo savādāk skaidrības ir tikai tik daudz, cik Dienas publikācijā,» skaidro E. Tavars.

Savukārt KNAB pārstāvis Andris Vitenburgs norādīja, ka birojs joprojām izvērtē no Dienas saņemto informāciju resoriskās pārbaudes ietvaros un nekādi lēmumi attiecībā uz to vēl nav pieņemti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas