Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Šķēle: Pirms kaujas jānoskaidro, kas ir tavās rindās

Svarīgas kaujas priekšā ir nepieciešams noskaidrot, kas ir tavās rindās, sacīja Tautas partijas līderis Andris Šķēle piektdien Latvijas televīzijas raidījumā 100.panta preses klubs par partijas biedru pārreģistrāciju, kuras dēļ partijas rindas, kā sacīja A.Šķēle, ir sarukušas par ceturto daļu. Sestdien notiek TP kongress, kurā jāizlemj ar ko kopīgi startēt Saeimas vēlēšanās.

"Kad jāpieņem pietiekami izšķirīgs lēmums, svarīgas kaujas priekšā, jānoskaidro, kas ir tavās rindās. Ņemot vērā to bagāžu, kas uzkrāta 12 gados, es iniciēju Tautas partijas biedru pārreģistrāciju. Godīgi sakot, rezultāts bija negaidīti augsts, jo cilvēkam ir jāvērtē sevi un sava attieksme pret partiju. Kas to izšķiras darīt un palikt biedru ierindā, domāju, ka tas ir ļoti nozīmīgs skaitlis," A.Šķēle neuzskata, ka pārreģistrācijas dēļ partija zaudējusi.

TP dibinātājs atgriezās partijas vadītāja amatā pirms pieciem mēnešiem. Vai viņš būs tas, kura vadībā partija varētu neiekļūt Saeimā - tāds bija raidījuma vadītāja uzstādījums diskusijai. A.Šķēle to klausījās ar smaidu sejā.

Liela daļa partijas biedru neesot pārreģistrējusies sava amata dēļ kā augsti ierēdņi, diplomāti, bet daļa tāpēc, ka neesot bijuši gatavi strādāt.

"Liela daļa ir tādi cilvēki, kuri pieskrien klāt brīdī, kad šķiet, ka tā ir varas pozīcija. Mana nostāja - Tautas partijā lišķiem nav vietas, man vajag darbības cilvēkus un manas prasības ir krietni augstākas, nekā viens otrs bija gatavs darboties."

Viņš teica, ka TP nenorobežojas no tā, kas noticis ar valsti pagātnē, kad pie varas bija TP, bet no bezatbildības ar kādu Valda Dombrovska (JL) valdība izturoties pret Latvijas sabiedrību. A.Šķēle uzskata, ka varējām iztikt bez starptautiskā aizdevuma, proti, 2007. un 2008. gada sākumā, viņaprāt, varēja skatīt jautājumu par peldošu lata kursu. A.Šķēle nenoliedza iespēju sadarboties ar politisko apvienību Vienotība un nākotnē strādāt vienā valdībā, "ja būs noņemts bezjēdzīgais patoss un būs vēlme attīstīt ekonomiku, spiedīsim viens otram roku un strādāsim kopā".

Viņš pareģoja, ka nākamajā Saeimā būs četras politiskas apvienības un nebūs nevienas atsevišķas partijas. Apvienību dzīvotspēju pierādot Saskaņas centrs un Zaļo un zemnieku savienība. Tautas partija viena diez vai varētu parlamentā iegūt 20 mandātus, atzina politiskā spēka līderis.

"Tautas partija viena diez vai varētu sasniegt 20 vietas, tam es varētu piekrist, bet Tautas partijas mērķis ir lielāks – atrasties tādā veidojumā, kuram ir izšķiroša loma nākamajā Saeimā. Varbūt ir labāk, ka koalīcijas veidojas nevis pēc vēlēšanām, bet pirms. Ja pēc vēlēšanām, tad kā sakrīt - vakar viens otru apspļaudījām, bet tagad sākam bučoties un mīlēties. Labāk izrunājam sāpīgos jautājumus, arī bēdu vēsturi attiecībās, un noliekam malā. Labāk izdarām to tagad. Man šķiet, ka tā ir pareizi."

Viņš neslēpa viedokli, ka Tautas partijai būtu izdevīgāk, ja vēlēšanas būtu pēc gada. Pārāk īsu laiku esmu Tautas partijas vadībā, teica A.Šķēle, komentējot partijas zemo reitingu. Tautas partija ir, būs un paliks Saeimā, bet partija mainīšoties.

"Ja mēs aizejam no konkrētās krīzes, Latvija vienalga ir veiksmes stāsts. 20 gadu laikā no pilnīgas plānveida ekonomikas, no okupētas valsts pārtapt par valsti ar saviem atribūtiem, ar spēju pašai organizēt savu dzīvi, arī spēju starptautiski aizņemties naudu, tas ir kaut kas. Mums ir sava valsts, tā ir liela vērtība," uzskata A.Šķēle.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas