Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Šķēle un Kampars jauniešus aicina studēt ķīmiju

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
hihi
h
Māciet, māciet vien...mans dēls IT izmācījās un tūliņ aizbrauc uz Šveici, jo tur PVN pārtikai ir tikai 8% un visi produkti ir gandrīz tādās pašās cenās kā te, toties alga 5 reizes lielāka 5000,-Ls(~5700,-FRA) ==== mīļo mammīt, 1. Šveices PVN pārtikai ir 2,4% un nepārtikai 7,6%. Dēliņš vai nu neprot lasīt uz čekiem uzdrukāto, vai ...? 2. LVL kurss pret Šveices franku ir 0,54, tādēļ 5700 CHF ir 3800 LVL vai 5000 LVL ir ca. 9200 CHF. Nevajag pārspīlēt. 3. Incanti, par ko dēliņš strādā? 4. Ar izglītību , pat 2-ām būs par maz, ja nezināsi vācu/franču/itāļu valodu.
Nesapratnis
N
Ko tas caurkritušais kampējs vēl kādu var aicināt?
darba devējs
d
Ja jūs gribat darboties jebkurā jomā, tad bēz pienācīgas izglītības - matemātika, fizika, ķīmija, bioloģija neko nevarēsiet iesākt - vislabākie rezultāti ir tradicionālo zinātņu krustpunktos - man jebkuram darbiniekam jābūt draugos ar matemātiku. Tiem, kuriem jadara kas vairāk, jābūt draugos arī ar fiziku un ķīmiju, jāizprot procesi. Savukārt tiem, kuri sadabojas ar klientiem un partneriem, jāspēj bez kļūdām rakstī vismaz trīs valodās - latviešu, krievu un angļu. Lai kā jums nepatiktu Andris, šoreiz viņam ir pilnīga taisnība un ir vērts ieklausīties...
Radikālis
R
OSI nodarbojas ar ķīmiju, turklāt augsta līmenī- kas attiecas uz sirds asinsvadu slimībām un preparātu radīšanu, tad tas ir labs lauciņš biznesam , jo pasaulē cilvēki mirts galvenokārt šo slimību dēļ.
Radikālis
R
Smiekli nāk. Ķīmija tad ir attīstīta-tikai valsts atbalsts nav līdzi tai attīstījies-neprot izmantot potenciālu ekonomikas attīstība. Tāpēc spējīgi ķīmiķi aizbrauc no valsts , jo apnicis strādāt valstī kur pūliņi un konkurētspējīgi izgudrojumi paliek paliek plauktos un apaug ar putekļiem. Kur nevar aptaustīt savus darba augļus.
CIETI!
C
Sarainis cenšas atgādināt par sevi, jo opozīcijā sēžot pie vārda netiek un TP biedri mūk prom. No organiskās ķīmijas viņam jēga nav nekāda.
Ja jau ķīmija ...
J
ir stratēģisks virziens jaunatnei, kapēc Oranžie treknajos gados, kad valstij bija naudas kā spaļi, nesākā domāt ilgtermiņā un no budžeta nepalielināja ieguldījumus universitātēs, zinātnē, ķīmijas apgūšanā? Nav pārāk gudram jābūt, lai saprastu kādas nozarēs nākotnē pasaulē būs nepieciešamas tīri pēc demongrāfijas skatoties. Palielinoties pasaules iedzīvotāju skaitam, neizvairāmi radīsies pieprasījums pēc diviem lieliem E - Ēdienam un Enerģijai. Pārtikas tehnoloģija un ražošana, un enerģijas alternatīvu attīstība un efektīvākā izmantošana balstās uz dabas un inženierzinātnēm. Tas pats arī atticienāms uz šo cilvēku ārstēšanu - parādīsies jaunas slimības, saistībā ar dzīves apstākļu straujām izmaiņām, kur būs nepieciešamas jaunas zāles (farmacijas zinātne). Diemžēl, iepriekšminētie "sabiedriskie menedžmentiņi, ekonomistiņi, juristiņi" nav ražojošajā, eksportējamā sfērā un tie paliks otrajā plānā. Kaut tik no valsts puses, caur tās investīciju politiku izglītībā, nāktu mājiens jaunatnei izvēlēties visperspektīvākos laukus, balstoties un pasaulē notiekošajiem, neizbēgamajiem procesiem!
mans
m
Gribu piebilst pie iepriekš teiktā, ka šī vadītāja vairs nestrādā, jo šo izmeta par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu.Tas bija Saldū. Tāds mazs gandarījums ir:))
Juhans
J
Ne jau izglītība nosaka cilvēka darbaspējas, bet KAMPIENS.
mans
m
Paldies par sakarīgu komentu. Man arī 2 augstākās, bet, kad vajadzēja sociālajā dienestā darbinieku, tad mani neņēma ar visu savu 2. izglītību soc. jomā, bet paņēma pārdevēju no Rimi veikala, jo tā laikam vadītājai nebija konkurente.:))
I.Gr.
I
Kamparam un Shkjeelem, abiem ir taisniiba. Izgliitiibai jaabuut piemeerotai Latvijas tradicijaam un apstaakljiem. Bet Vaaacijaa ljoti biezhi amatnieki: "klempneri" t. i. Uudensroru ieriikotaaji, plaakshnju liceeji uz griidaam un citi amatnieki pelna daudz labaak par akadeemikjiem. Sevishkji, ja nodibina pashi savu uznjeemumu. Neaizmirsiisim to! Galu galaa viss atkaraajas no pasha uznjeemiibas.
dihlofos
d
Jā,jā ķīmiju vajag mācīties,tā vārda tiešajā nozīmē,bet kampējs bija domājis ne ķīmiju,bet gan "himiķitj".Nu kā jau profesors šajā profesijā.
....
.
TP laikam nopirkusi visus mēdijus! Vairs nekas cits nav ko lasīt kā šīs AŠistu atklāsmes! Vai ta vēl nepietiek Latvijai ļaunu darīt?
mērkaķis
m
jā un arī mācīties angļu valodu un tīrīt zobus...
Lelle
L
Man vēl ir padomjlaika inženiertehniskā, pie kam vissavienības nozīmes, kur muļķi laist nevarēja! Otra mūslaiku humaņitarka, kuru neuzskatu par izglītību, bet papīrs ir kā šodien vairumam.Tagadējie sabiedriskie menedžmentiņi, ekonomistiņi, juristiņi u.c. figņas nav plika graša vēti. Sēž tur pilnas ministrijas ar šitādiem dundukiem un rezultāts redzams, kur valsti noveduši. Nav te neviena saimnieka, kas visu spēles laukumu kontrolētu! Katra ministrija mauj pa sevīm, izplēšot no budžta max lielāku kumosu, nav nevienam kopējā redzējuma par valsts mērķiem un attīstību.Nākamajā budžetā atkal kuļturņikiem lauvastiesa tikusi, tikai kas notiek ar laukiem, nevienam tas neinteresē, kas notiek ar lauku infrastruktūru, ar savulaik tur ieguldītajiem miljardiem, visiem ir pie pakaļas, labāk pļaskas un ziņģes paziņģēsim un TV kādu dējojošu zvaigzni uztaisīsim. Murgs, ne valsts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas