Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Skolām, iespējams, būs obligāti jāsazinās ar vecākiem, ja bērns nebūs ieradies skolā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
vecāks
v
Jau tagad šī informācija ir pieejama e-klasē, kā arī iespējams saņemt ziņas par kavējumiem e- pastā.
kuku
k
Ja vecāki pēc likuma atdotu bērnu skolotāja rokās,nevis palaistu pie vārtiem5 un 4 gadīgu vienu pašu,tad.....Bet kas apmaksās telefona rēķinu?Nav iespējas pazvanīt,ja bērnam temperatūra,kur vēl bastotājus meklēt,no vieglas dzīves tas nav,piedodiet,vecākiem IR VIENALGA.......viņi maziņa priekšā ir bezspēcīgi,lielāka.......
Sviests
S
Vajag šito marasmu obligāti ieviest arī augstskolās, studenti ar būtu starā:)) Atvainojiet mani, bet tās skolas ir tik zemā līmenī, ka ja Tu neesi tāds pats idiots kā vairākums, tad tur darīt īsti nav ko - pilnīgākā laika nosišana. Es apmēram pusi skolas laika nobastoju, tas gan pilnīgi netraucēja man to pasākumu pabeigt ar sarkano diplomu par izcilību. Skola ir vienādošanas pasākums - tas ir šausmīgi, ja es to gala eksāmenu varu mierīgi nolikt tāpat, nafig man lieki sēdēt tajā debīlajā skolā priekš viduvējībām????
kaads
k
"Attiecībā uz bērnudārziem un pamatskolām izglītības iestādei būs nekavējoties jāsazinās ar vecāku, ja bērns bez attaisnojoša iemesla nav ieradies skolā, lai noskaidrotu kavējuma iemeslu." Ha, ha, ha. Parādiet man to bērnudārzu uz kuru un no kura bērni staigā vieni paši. Kurš duriks tad šito nezina ?
sa
s
Diivaini, ka liidz shim tas netika dariits...
Bastotāja
B
Gāja jau gāja tas audzinātājs arī reizēm uz mājām tikai tam nebija ne mazākās jēgas,mātei bija slikti ar veselību ,tēvs miris un es agri iemācījos būt pastāvīga ,starp citu tās pats audzinātājs kautrīgi novērsās kad kolēģes labi noaugušais dēls ar krēslu dauzīja no visa spēka klases sīkākā puikas muguru un pēc tam kad tas dauzītājs nebija klāt ,bažīgi apkārt skatīdamies čukstus puikām mācīja lai barā stājoties tām zēnam pretī, zēni neuzdrošinājās jo tas puika bija stiprs un ja veiktos sadot tad māte-skolotāja noēstu bez sāls.vēlāk tajā pašaāskolā gāja viņa dēls un arī bez žēlastības apgājās ar klasesbiedriem un arī skolotāji kautrīgi novērsās jo taču vecmamma skolotāja ... Protams būtu vienmēr jāzina kur bērni atrodas ,bet vispirms sakārtosim ne tikai uz papīra bet arī reālajā dzīve lai tiem bērniem kuru dzīve ir skarba nedaudz palīdzētu kaut vai psihologs ,lai māca kā nebūt upurim un kaut kādus pašaizsardzības kursus lai tas sīkais iemācās ar vienu paņēmienu to garo dabūt gar zemi. Cik no mums ietu uz darbu ja zinātu ka tur gaida tikai pazemojumi ,bērniem bieži nav izvēles.
orvels
o
policejiskais režīms nostiprina pozicijas
Tante
T
Nezinu kur un kad jūs esat mācījusies,bet manā v-sk.bija tieši tā.Vēl jo vairāk,ja nebija nekādas informācijas par skolēnu dažu dienu garumā,droši varējāt sagaidīt ciemos klases audzinātāju.Iespējams,ka citi skolotāji tā nerīkojās,bet mana klases audzinātāja tā darīja vienmēr,ne velti viņa pati mums atgādināja-esmu jūsu otrā mamma,man jābūt lietas kursā par visu,kas ar jums notiek.
Bastotāja
B
Es padomju laikos gāju skolā un skolu apmeklēju labi ja pāris reizes mēnesī,man nepatika ka par mani ņirgājas un sit jo bija pumpains ģīmis.Dzīvē bez skolas apguvu profesiju kopā strādājot ar meistaru ,darbā gāja labi man patika un veicās un nekad man nevadzēja to ko mācīja skolā ,ja nu vienīgi lasītprasmi un reizrēķinu pirmās klases līmenī
Lauciniece
L
Pirmkārt kā to praktiski izdarīs piemēram ja vecāki nav sazvanāmi,(nestaigā ar telefonu kabatā pie savām govīm jo baidās ka govs var apēst domādama ka tas ir maizes gabals) Vai arī telefona vispār nav ,arī gadīties ka vidusskolnieks nokavējis vienīgo autobusu no rīta.Varbūt bērns neiet uz skolu,jo baidās no vardarbības un labi zina ja sūdzēsies būs vēl sliktāk- zinu vienu gadījumu kad12 gadīgu puiku viņa mājās piekāva viens bijušais cietumnieks- ar galvu trieca pret plīts malu , par to ka puika neatdeva viņam savu lata monētu,puika pēc tam ilgi ārstējas ,vēl pēc gada bija tiesa ar varmāku viņam bija jāsastopas ikdienā jo tas netālu dzīvoja,pēc tiesas pie tiesas zāles durvīm varmāka puikam pateica- nu tev tagad beigas..Varmākai bija iedots nosacītais sods un puika saprata ka nebūs labi un muka uz Latvijas otro malu pie radiem.Skolu viņš nebeidza, toties dzīvs palika.Varbūt tomēr par bērnu tiesībām vairāk vajadzētu rūpēties ne tikai vārdos .Interesēties kāpēc tas bērns neapmeklē skolu un mazāk pielietot policejiskas metodes pret bērniem.Jo mums ir ierēdņu armijas, bet reālā krīzes situācijā tas bērns ir bez jebkādām tiesībām
maksis
m
nu piemēram ta, ka tēvs ir žūpa, māte šim uztic aizvest mazo brekulīti uz dārziņu, bet šis pa ceļam satiek savus čomus - arī tādus pašus, nav svarīgi vai ar berniem vai bez, bet visi nolemj, ka vajag iekabināt tai diena un uzsāk savu kārtējo daudzdiennieku, nu un ka jau var prognozēt, tad visi sie tēvi par saviem mazaajiem ķipariem drīz vien aizmirst un rezultātā paši komā un laimīgi, bērneļi klīst kur nu kurais , bet mātes , kas neko nenojauzdamas , iet uz filmu sekss un lielpilseta, pie stokmana kasēm satiek savu atvasīti, kas tiko nospērusi pumpurmiķeli, laižas no neželīga apsarga...
Senais
S
Uzreiz jau nevar tādu pašsaprotamu būšanu ieviest. Vispirms vajag izpētīt pieaicinātiem ekspertiem. Tad jāuztaisa projekts un pēcāk eksperimentāli jāizmēģina kādā skolā. Ja darbojas, tad var "jauno'kārtību ieviest.
Inese L.
I
Nebija vis padomju laikos tā! Tikai vecāki un līdz ar to arī bērni bija apzinīgāki. Starp citu, Ogrē Svētā Meinarda kristīgajā skolā bez ministrijas pavēles to dara - tūlīt no rīta sazinās ar vecākiem, ja bērns nav ieradies skolā...Sliktāk, ja vecāki nav sazvanāmi vai nevēlas būt pieejami, kā tas noteikti būs lielajās skolās, kur daudziem bērniem vecāki ir ārzemēs vai pārlieku draudzējas ar grādīgajiem dzērieniem. Viss atkarīgs no mājām, kur bērns aug!
abc
a
kā vecāki var nezināt, ka bērns nav ieradies bērnudārzā??????????????????????
Tante
T
Tāda kārtība jau bija PSRS laikos,un reti kurš bērns kādreiz ,,bastoja,,mācību stundas.Skolas mācību laikā bērni skolā mācījās,nevis klaiņoja pa ielām,un ,ja neieradās skolā,tad tikai slimības dēļ,bet arī tad klases audzinātāja bija lietas kursā ,kur bērns atrodas un ,kas ar viņu noticis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas