Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Skolēnu autobusus piegādās "Domenikss" un "Latursus" veidota apvienība

Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA), ņemot vērā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vērtējumu, pabeigusi skolēnu autobusu iepirkumā iesniegto piedāvājumu vērtēšanu un izvēlējusies potenciālos šo braucamrīku piegādātājus, informē aģentūra.

1.lotē par 37 autobusu piegādi ar 19 pasažieru vietām izvēlēta SIA Domenikss, 2.lotē par 31 autobusu piegādi ar 31 pasažieru vietu – apvienība SIA Latursus un UAB Salociai ir Partneriai un BMC Sanayi ve Ticaret A.S., savukārt 3.lotē par 42 autobusu piegādi ar 40 pasažieru vietām arī uzvarējis Domenikss.

Autobusu piegādes termiņš ir atkarīgs no tā, kad varēs noslēgt līgumus ar uzņēmumiem.

VRAA norāda, ka lēmums turpināt procedūru pieņemts pēc Ministru prezidenta Valda Dombrovska (JL) vēstules saņemšanas. Tajā norādīts, ka KNAB nav konstatējis interešu konflikta pazīmes attiecībā uz VRAA Iepirkumu komisijas locekļu darbību un ka iepirkuma procedūra ir veicama pēc VRAA izveidotās Iepirkumu komisijas ieskatiem Publisko iepirkumu likumā noteiktajā kārtībā, informē aģentūra.

Iepirkumu komisijas pieņemtais lēmums ir nosūtīts Iepirkumu uzraudzības birojam (IUB) publicēšanai mājas lapā un ir saskaņots ar Šveices Konfederācijas kompetentajām iestādēm, norāda aģentūra.

VRAA 2009.gada decembrī izsludināja atklātu konkursu autobusu iegādei Latvijas-Šveices sadarbības programmas ietvaros, kas bija paredzētas 59 pašvaldībām bērnu pārvadāšanai uz mācību iestādēm. Bija iecerēts, ka autobusus varēs sākt izmantot septembrī. VRAA saņēma astoņu pretendentu piedāvājumus autobusu piegādei.

Premjers martā izdeva rezolūciju, ar kuru noteica neslēgt līgumu ar konkursa uzvarētāju, kamēr nav atbildes no KNAB, kam premjers lūdza pārbaudīt šo iepirkumu. KNAB atzinums bija pozitīvs, taču biroja pārstāvji vienlaikus norādīja, ka KNAB atbilde "nesatur kategoriskus apgalvojumus". Tajā arī norādīts, ka KNAB nevar pabeigt vērtēšanu, ja iepirkuma procedūra apstājusies. Arī IUB atzinums par konkursa noteikumiem esot pozitīvs.

Liela sabiedrības uzmanība iepirkumam tika pievērsta, jo tolaik Tautas partijas (TP) pārstāvja vadītās Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas paspārnē strādājošā VRAA konkursā kā vienu no prasībām izvirzīja autobusu krāsu - oranžu, kas sakrīt ar TP izmantoto krāsu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas