Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Skolotājiem algas netiks samazinātas

Neskatoties uz valdības veiktajiem budžeta konsolidācijas pasākumiem, nākamajā gadā pedagogu algas netiks samazinātas.Līdzšinējā darbā pie 2011.gada valsts budžeta projekta un konsolidācijas pasākumiem Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) nodrošinājusi, ka finansējums skolotāju, interešu izglītības un profesionālās ievirzes sporta pedagogu algām nākamgad netiek pakļauts samazinājumam un saglabājas esošajā apjomā – uzsver izglītības un zinātnes ministrs Rolands Broks.

Viņš piebilst, ka tas iespējams pateicoties gan stingrai izglītības jomas interešu aizstāvībai, gan pagājušajā un šajā gadā veiktajām strukturālajām reformām; konkrēti, principa „nauda seko skolēnam” ieviešana, sadarbībā ar pašvaldībām uzsāktā skolu tīkla sakārtošana u.c.Sestdien, 19.novembrī, Ministru kabinets lēma, ka konsolidējamo līdzekļu apjoms IZM pārziņā esošajām jomām ir 4 miljoni latu (no valsts kopbudžeta konsolidācijas 290,67 miljoniem latu). Tādēļ šobrīd IZM vērtē vairākas savstarpēji saistītas iespējas, kā nodrošināt valdības pieņemtā lēmuma izpildi par 4 miljonu latu samazinājumu.Viena no iespējām ir ietaupījumi, kas varētu veidoties IZM pārziņā esošo jomu turpmāko strukturālo reformu īstenošanas rezultātā. Otra iespēja – ES struktūrfondu un citu ārvalstu finanšu instrumentu līdzekļi atsevišķām jomām.

Top komentāri

noteikti prom
n
Nu, protams, algas jāsamazina, lai beidzot tiešām no skolas aiziet visi, kas jau ilgstoši par to prāto, bet nevar saņemties. Neesmu redzējusi vēl nevienu skolotāju, kas nožēlotu, ka tagad vairs nav jāiet klasē un jāmēģina kādam kaut ko iestāstīt un iemācīt ( kur nu vēl laimīgā atbrīvošanās no bezjēdzīgajiem papīriem un, piedodiet, vecākiem). Tie, kas vēl skolā palikuši, nudien nesaprot, cik labi ir dzīvot mierā, klusumā, ar pašcieņu un gaišu skatu uz dzīvi bez konfliktiem, visatļautības, ciniskas attieksmes pret to, kurš cenšas un mēģina darīt labu. Novēlu visiem īstajiem skolotājiem beidzot mainīt savu nodarbošanos, jo tuvākajos gados ( pat gadu desmitos) mūsu skolās nekas labs nav gaidāms - kāpēc gan gandēt savu un savas ģimenes dzīvi?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas