Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Šlesera koku izciršanu ST esot par sīku, bet tiesā var sūdzēties

Valdības dotā atļauja politiķa Aināra Šlesera (LPP/LC) īpašumā izcirst kokus, lai būvētu ēkas, nav Satversmes tiesas kompetencē, šodien intervijā _Latvijas Radio _sacīja Satversmes tiesas (ST) priekšsēdētājs Gunārs Kūtris. Valdības dotā atļauja koku izciršanai esot individuāls tiesību piemērošanas akts, kas ir pārsūdzams administratīvajā tiesā, skaidroja G.

Kūtris. Tiesā vērsties vienmēr esot jēga, ja kāds uzskata, ka viņa tiesības ir aizskartas. Kas neriskē, tas nevinnē, saka G.Kūtris.“Man jau arī nepatīk, ka izgriež tos kokus, bet, ja likums saka, ka cilvēkam ir tiesības uz savas zemes kaut ko būvēt, tad es nevaru teikt, ka tas ir nepareizi. Šajā gadījumā ir jāskatās, vai normatīvie akti kāpu joslā, biotopā atļauj mainīt zemes tranformāciju vienkāršā kārtībā un vai tas atbilst visas sabiedrības interesēm. Ja tas neatbilst, tad tas ir jautājums, protams, Satversmes tiesai.”G.Kūtris izteica cerību, ka Šlesera koku jautājums negulsies uz ST pleciem.“Politiķi, manuprāt, izmanto Satversmes tiesu pirms vēlēšanām, lai iezāģētu pretiniekiem. Iespējams, ka opozīciju partiju pārstāvji griezīsies tiesā, lai parādītu, ka viņi aizstāv sabiedrības intereses,” viņš komentēja pēdējā laikā tiesā saņemtās sūdzības.  “Man ļoti patīk, ka vienmēr piesauc Satversmes tiesu kā lāpītāju dažādām kļūdām vai cilvēku neapmierinātībai, bet Satversmes tiesa ir veidota vienam mērķim – mēs izskatām strīdus par dokumentiem, kas attiecas uz visiem Latvijas iedzīvotājiem. Nevar pārveidot Satversmes tiesu par dažādu sīko lietu skatīšanas tiesu.”

Jau ziņojām, ka valdība otrdien akceptēja rīkojuma projektu, kas paredz transformēt meža zemi savrupmājas un saimniecības ēkas kompleksa būvniecībai A.Šleseram un Inesei Šleserei piederošajā nekustamajā īpašumā Jūrmalā, Upes ielā. Zemesgabals atrodas Rīgas jūras līča krasta kāpu aizsargjoslā. Tas nozīmē, ka A.Šlesers (LPP/LC) zemes gabalā varēs izcirst 76 kokus. Jūrmalas Aizsardzības biedrība (JAB) uzskata, ka tas nav labs precedents, jo simtgadīgu priežu izciršana nav samērojama ar privātmājas celtniecību. JAB paziņoja, ka vērsīsies Administratīvajā tiesā un ST.

Jūrmalas domē avīzi Diena informēja, ka nocērtamo koku vidū ir 26 priedes, bet tikai 10 priedes esot simtgadīgas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas