Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Šlesers: premjeram ir jābūt tam, kurš nav gatavs klanīties ne uz Austrumiem, ne uz Rietumiem

Politiskās apvienības "Par labu Latviju" (PLL) premjera amata kandidāts Ainārs Šlesers sestdien intervijā laikrakstam Diena stāsta, ka esošā valdība ir kļuvusi par tādu paklausīgu izpildītāju Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) un Pasaules Bankas rokās. «Otrs variants ir neklanīties visu starptautisko aizdevēju priekšā, uzdot viņiem jautājumu.

.. Ja man būs tas gods vadīt valdību, tad es pirmajā tikšanās reizē ar starptautiskajiem aizdevējiem uzdošu jautājumu: vai jūsu mērķis vēl joprojām ir palīdzēt Latvijas valstij?,» saka A. Šlesers. Jautāts, kāpēc viņš apgalvo, ak pēc vēlēšanām būs premjers, A.Šlesers saka: «Kas attiecas par manu pārliecību... Lembergs pašlaik ir partneris Dombrovskim, un, ja _zaļie zemnieki_ ir šajā valdībā, tad viņi nevar pretendēt uz valdības vadītāju. Runājot par _Tēvzemi un brīvību_, Zīle ērti jūtas Eiropas Parlamentā un arī viņi atbalsta Dombrovski. Ja skatāmies uz opozīciju, tad es jau iepriekš esmu teicis, ka mums ar _Saskaņas centru_ (SC) ir laba sadarbība Rīgas domē, bet SC tomēr ir problēma, ka viņi ir tāda krieviska partija. Ir pašvaldību līmenis un ir jārespektē vēlētāju griba, bet nacionālajā līmenī premjeram ir jābūt tam, kurš nav gatavs klanīties ne uz Austrumiem, ne uz Rietumiem». A.Šlesers uzskata, ka tā būs SC izšķiršanās, vai strādāt viņa valdībā: «Ja viņi pārkāps kaut kādas sarkanās līnijas pirms vēlēšanām, viņiem būs ļoti grūti iekļauties. Man ar viņiem labas attiecības, mēs ar viņiem strādājam Rīgā un nav bijis neviena konflikta. Bet, skatoties uz SC parlamentā, man ir bažas, ka viņi tomēr ir atradušies 20 gadus opozīcijā, viņi ir solījuši ļoti daudzas kreisas lietas, nevis izejot no krieviskā, bet izejot no tā, ka visiem visu. Lai veidotu nākamo valdību, būs nepieciešams runāt par to, kā mēs attīstīsim ekonomiku, un tur būs nepieciešami ļoti pragmatiski lēmumi. Un viens no tiem, kur mums ar SC būs domstarpības, ir progresīvais nodoklis. Mēs esam kategoriski pret šādu progresivitāti, jo mēs to redzam savādāk – izejot no bērnu skaita ģimenē. Mēs esam kategoriski pret to, ka pacelsim nodokļus bagātajiem». A.Šlesers apgalvo, ka neesot nekādas vienošanās: «Ne ar SC, ne ar _Vienotību_, ne ar _zaļajiem zemniekiem_. Šodien ir svarīgi, lai katrs no politiskajiem spēkiem nu cīnītos par uzvaru vēlēšanās. Mēs redzam to, ka uzvaras gadījumā esam gatavi sadarboties ar to pašu _Vienotību_. Es neredzu problēmu pat aicināt valdībā Valdi Dombrovski kā vienu no ministriem. Ja runa ir par SC, es domāju, ka viņiem atrašanās valdībā būtu ļoti reāla, bet es kategoriski neatbalstītu SC premjera kandidātu».Visu Gunta Bojāra un Madaras Fridrihsones interviju ar PLL premjera amata kandidātu A.Šleseru lasiet sestdienas _Dienā_.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas