Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Sluča izslēgšana no PS ir nodevība, uzskata Vītola fonda vadītāja

Amerikas latvieša, ārsta radiologa Aivara Sluča izslēgšana no "Pilsoniskās savienības" (PS) ir "nodevība pret cilvēku, kurš neko sliktu Latvijai nav darījis", Dienai izteikusies Vītolu fonda valdes priekšsēdētāja Vita Diķe.A.Sluci nupat izslēdza no PS biedru rindām - tas darīts nevis portāla pietiek.

com publicētās gadu vecās sarakstes ar partijas biedriem dēļ, bet gan tāpēc, ka, uzzinājis par savu izteikumu radīto skandālu, viņš atsūtījis jaunu e-pasta vēstuli, kurā paudis vēl radikālākus viedokļus, Dienai skaidroja PS pārstāve Dace Balode. Jaunās vēstules saturs atklāts netiek, taču iepriekšējā sarakstē viņš bija paudis, ka Latvijā nevarētu vienlīdzīgi attiekties pret pacientiem latviešiem un pacientiem krieviem."Šim stāstam pamatideja bija tāda, ka, ja būtu jāizvēlas izmisuma situācijā, piemēram, kara laikā, tad viņš droši vien dotu priekšroku latvietim, bet tagad viss ir sagriezts ar kājām gaisā," skaidro V.Diķe.A.Slucis dzimis Rīgā īsi pirms Otrā pasaules kara sākuma. 1944.gadā kopā ar ģimeni emigrējis uz Vāciju. 1952.gadā ģimene pārcēlusies uz Ilinoisas štatu ASV, kur A.Slucis pabeidzis vidusskolu. Dienējis ASV bruņoto spēku jūras desantā, pēc tam ieguvis augstāko inženiera izglītību. 29 gadu vecumā sapratis, ka grib palīdzēt cilvēkiem, un izmācījies par ārstu. Ar Vītolu fonda palīdzību viņš 2008.gadā nodibināja savā vārdā nosauktu stipendiju, kura sākotnēji tikusi pasniegta četriem jauniešiem augstākās izglītības iegūšanai, bet nu jau stipendiātu skaits pieaudzis līdz 20.Pirmas Saeimas vēlēšanām A.Slucis ziedojis naudu arī nacionālo ideoloģiju paudušajām partijām "Visu Latvijai!" un "Pilsoniskā savienība" - kopā katrai vairāk nekā 10 000 latu. Viņš arī Latvijas medijos ievietojis tā sauktās "trešās personas" politiskās reklāmas, kurās aicinājis vēlētājus nebalsot par "Saskaņas centru" un "Par labu Latviju!".Pilnu rakstu lasiet laikraksta Diena trešdienas numurā vai sadaļā Šodien laikrakstā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas