Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Slucis Bērziņu dēvē par pārkrievotu padomju cilvēku, kurš referenduma jautājumā palīdzot SC

Skandalozais ārzemju latvietis Aivars Slucis ceturtdien laikrakstos ievietojis kārtējo savu apmaksāto publikāciju, kurā Valsts prezidentu Andri Bērziņu nodēvējis par "vecu komunistu, pārkrievotu padomju cilvēku un oligarhu", kurš referenduma par krievu valodas statusu jautājumā mēģinot palīdzēt Saskaņas centram (SC) un krieviem.

"Krievi un [SC līderis Nils] Ušakovs iztaisīja milzu kļūdu ar parakstu vākšanu par krievu valodu kā otru valsts valodu. Tagad būs referendums, kur latviešiem jādabū 1 000 000 balsu "pret", tādēļ, mēģinot palīdzēt SC un krieviem, Bērziņš iesaka nepiedalīties referendumā, kaut gan viņš zina, ka katru, kas nepiedalīsies, Maskavas propaganda sauks par vismaz vienaldzīgu," raksta Slucis.

"SC un Bērziņam arī ir bailes no tā, kas sekos referendumam, jo referendums nav tikai par krievu valodu, bet arī par krieviem pašiem, vai pamatnācija pēc 70 gadiem var viņus vairs ciest Latvijā. 1940.gadā latviešiem nebija iespējas balsot par to, vai laist krievus iekšā vai ne, bet 18.februārī būs," izteicies Slucis.

Slucis arī aicina pēc referenduma "beidzot sākt izpildīt Saeimas 1996.gadā pieņemtos lēmumus par kolonizācijas seku likvidēšanu", norādot, ka tajos esot bijuši paredzēti "pasākumi krievu repatriācijai". "Nelojālajiem krieviem būtu jāpalīdz doties atpakaļ uz savu tēvzemi, un tie, visticamākais, būtu šie 183 000, kas parakstījās par krievu valodu, kā arī lielākā daļa nepilsoņu. Tas kopā būtu apmēram 500 000," rakstījis Slucis.

Kā ziņots, Bērziņš ir paziņojis, ka referendumā par krievu valodu nepiedalīsies, jo uzskata to par absurdu, bet iedzīvotājus viņš aicina rīkoties katru pēc saviem ieskatiem - "kā grib".

"Ņemot vērā Sluča kunga jau iepriekš paustos uzskatus, kas nereti robežojas ar atklātu neiecietību, un, vienlaikus respektējot ikvienas personas tiesības izteikt savu viedokli un arī uzņemties atbildību par to, Valsts prezidenta kanceleja nekomentē publicēto maksas publikāciju, vienlaikus norādot, ka šādu viedokļu publiskošana veicina sabiedrības grupu šķelšanu un radikalizēšanos, pret ko iestājas Valsts prezidents," sacīja prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas