Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

SM valsts sekretāra vietnieka amatā pieņemts citā iestādē uzticību zaudējis ierēdnis

Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretāra vietnieka amatā iecelts Uldis Reimanis, kas iepriekš atbrīvots no darba Finanšu ministrijas padotības iestādē "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ), jo zaudējis tur uzticību, vēsta LTV raidījums De facto.

Līdz martam viņš bijis valdes loceklis VNĪ, taču martā no amata atbrīvots, jo bija zaudējis darba devēju uzticību. Plašāk iemeslus VNĪ neskaidro, vien norādot: vadība konstatējusi, ka nav nodarīts reāls un paliekošs kaitējums valsts interesēm. Bijušā valdes locekļa rīcībā tika saskatītas labas pārvaldības un iekšējās ētikas principu ignorance, tādēļ pieņemts lēmums par darba attiecību pārtraukšanu.

Kā noskaidrojis raidījums, atbrīvošana no darba saistīta ar kādu tiesas procesu, kurā U.Reimanis kārtojis savus privātos īpašumtiesību jautājumus. Viņš šajā procesā noalgojis savu padoto darbinieci Sintiju Siliņu, turklāt par atbildētāju pieaicināta FM, jeb, kā norāda raidījums faktiski tās padotības iestāde VNĪ, kur abi strādā. U.Reimanis gan norādījis, ka par savu lietu nav lēmis, savukārt S.Siliņa ar viņa lietu nodarbojusies no darba brīvajā laikā.

Viņš neuzskata, ka būtu noticis kas neētisks, un kā iemeslu atbrīvošanai min VNĪ vadītāja Māra Kaijaka vēlmi samazināt valdes kompetenci un lemtspēju.

De facto norāda, ka U.Reimanis savulaik bijis partijā Latvijas ceļš, kas tagad veido apvienību ar Latvijas Pirmo partiju, kuras pārziņā savukārt ir SM.

Satiksmes ministrs Ainārs Šlesers domā, ka ierēdnis atlaists politisku iemeslu dēļ. U.Reimanis ilgi strādājis valsts pārvaldē, un ministrs nevēloties negatīvi vērtēt cilvēkus, pirms viņi darbībā nav pieļāvuši kļūdas. "Laiks rādīs, vai viņam dotā uzticība tiks pareizi izprasta un izmantota," norādīja ministrs.

Raidījums atgādina, ka pārmetumi par nesaimniecisku rīcību U.Reimani pavadījuši arī iepriekš - savulaik valsts robežbūvē viņam bijis jāskaidrojas par līdzekļu izsaimniekošanu un neefektīvu darbu, bet Rīgas pilsētas valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizācijas komisijas vadībā viņam pārmeta neadekvātu naudas izlietojumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas