Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Smiltēns sarūgtināts par "falšiem partiju reitingiem"

Saeimā neiekļuvušās Latvijas Reģionu apvienības (LRA) premjera amata kandidāts Edvards Smiltēns pirmdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma pauda sarūgtinājumu par to, ka neilgi pirms vēlēšanām izplatīti, pēc viņa vārdiem, klaji maldinoši partiju reitingi, kas esot bijis viens no faktoriem neapmierinošajā LRA sniegumā 13. Saeimas vēlēšanās.

"Gribētu izmantot iespēju pateikt paldies visiem, kas uzticējās un nobalsoja par LRA. Paldies arī tiem, kas vēlējās no sirds atbalstīt mani un manu komandu, bet tika pievilti no viltus reitingiem. Tā arī bija būtiska sastāvdaļa. Man bija pāri par 200 vēstulēm svētdienas rītā Facebook, kur cilvēki rakstīja, ka viņi bija plānojuši atbalstīt mūs, bet no rīta, ēdot brokastis, cilvēks atver vaļā vienu no vadošajiem portāliem, un tur rāda reitingus - 0,4% Latvijas Reģionu apvienībai," komentēja Smiltēns un norādīja, ka šie cilvēki tādēļ nobalsojuši par citām partijām.

Smiltēns uzskata, ka nākamajās vēlēšanās rūpīgāk jāizvērtē, ko darīt ar neprecīzu reitingu izplatītājiem. "Reitingi arī bijuši par pamatu, lai mūs izslēgtu no daudzām diskusijām," atgādināja Smiltēns, atsaucoties arī uz tiesas spriedumu, saskaņā ar kuru Latvijas Televīzijai noteikts pienākums nodrošināt viņa dalību premjera amata kandidātu debatēs. "Pat šādas metodes mums bija jāizmanto un jācīnās par savām tiesībām runāt," rūgtumu neslēpa Smiltēns, turpinot: "Domāju, šīs mums bija ļoti smagas vēlēšanas, bet tā arī būs mācība Latvijai, kādā veidā organizēt vēlēšanas tā, lai tās būtu mazāk ietekmējamas. Piemēram, runājot par šiem te reitingiem - domāju, nav taisnīgi izplatīt tik melīgus reitingus nedēļu pirms vēlēšanām."

Taujāts par politiskā spēka darbību turpmākajos četros gados, Smiltēns uzsvēra, ka LRA aizvien ir otrs lielākais politiskais spēks reģionos "ar 250 pašvaldību deputātiem vairāk nekā 50 novados". Viņš skaidroja, ka ar vairākiem scenārijiem par partiju apvienības turpmāko darbību rīt iepazīstinās apvienībā esošo politisko partiju līderus.

Jau vēstīts, ka LRA līdz 5% barjeras pārvarēšanai un iekļūšanai parlamentā pārāk daudz netrūka - politiskais spēks palika pirmais "aiz strīpas" ar 4,14% atbalstu.

Top komentāri

Nereitings
N
Smilten, Tu pedejas TV debates biji tik parsteidzosi labs, ka gandriz jau apsveru domu mainit savu izveli, BET kad velesanu iecirkni ieraudziju, ka man butu jabalso nevis par Tevi, bet par divam blaurem - Branti un Veidi....nu sorrrrrrry...
Scorseze
S
Visus "reitingus" sacer atbilstoši pasūtijumam, ja kāds to vēl nezin:):):)
de javu
d
Daudz haļavšiku bija, kaut vai Viļums - tukša muca tālu skan
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas