Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Sodu par piedalīšanos masu nekārtībās atzīst par nesamērīgu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Varējāt jau pārbaudīt šo
V
Par piedalīšanos grautiņos turpmāk varētu draudēt 3-12 gadu cietumsods Publicēta: 14:26 23.01.2010. Rīga, 23.janv., LETA. Par aktīvu piedalīšanos masu nekārtībās, kas saistītas ar grautiņiem, postījumiem, vardarbību vai pretošanos varas pārstāvjiem, turpmāk varētu draudēt trīs līdz 12 gadu brīvības atņemšanas sods, bet par šādu nekārtību organizēšanu - piecu līdz 15 gadu cietumsods. To paredz grozījumu projekts Krimināllikumā (KL), kuru Tieslietu ministrija (TM) pērn oktobrī pieteica izskatīšanai valsts sekretāru sanāksmē. Vienlaikus ar citiem būtiskiem grozījumiem likumā iecerētas izmaiņas 225.pantā "Masu nekārtības". Patlaban brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz 12 gadiem paredzēta par masu nekārtību organizēšanu, bet par aktīvu piedalīšanos šādās nekārtībās draud bargākas sankcijas - astoņu līdz 15 gadu cietumsods. Saskaņā ar izstrādāto grozījumu projektu turpmāk par masu nekārtību organizēšanu varētu draudēt piecu līdz 15 gadu cietumsods ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem, bet par aktīvu piedalīšanos masu nekārtībās - brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz 12 gadiem ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem. Kā aģentūra LETA uzzināja TM Sabiedrisko attiecību nodaļā, patlaban notiek KL grozījumu projekta saskaņošana ar citām institūcijām, tostarp prokuratūru. Lai grozījumi varētu stāties spēkā, tie būs jāatbalsta arī valdībā un jāpieņem Saeimā.
volk tambovskij
v
kaartiibai jaabuut , tie urlaceeni , kuri atļaavaas demonstreet visatļautiibu paceļot roku pret pastaavošo valsts iekaartu plus marodierisms , pelniijuši vairaak par tiem 8 gadiem , pantu vajafg speciaali pieņemt par valsts iekaartas graušanu un marodierismu minimums 15 gadi bez amnestijas , tad zinaas teelot psrs varoņus , nepilsoņus vispaar par taadu riiciibu deporteet , ja negrib seedeet čohaa....
!
!
"Īpaši tas attiecas uz tiem kas izlaupīja veikalus." Jo? Jo to strauju pircēju pieplūdumu neizturējušo veikalu, izskatās, speciāli turēja atvērtu. Lai būtu iemesls gaudot un mēģināt represēt.
Matemātiķis
M
8 gadi tiešām ir par daudz, bet sodam jābūt reālam, lai citiem negribētos atkārtot. Īpaši tas attiecas uz tiem kas izlaupīja veikalus.
who cares
w
"Vai jūs viņus atbalstītu arī ja viņi būtu izdemolējuši jūsu veikalu, māju vai auto?" === 8 gadi jau vienalga liktos diezgan pārspīlēts pasākums. 2-3 nosacīti liekas normāli.
NZ
N
par parkapumu pienakas sods.Jeb tās nakts kopējos zaudējumus sedza no valsts li`dzekļiem,tas ir nodokļu maksātāju naudas,jo bargaķi sodi ,jo labāk.
Matemātiķis
M
Valsts izzadzējus cietumā liks tad, kad tauta par viņiem nebalsos vēlēšanās!
Senais
S
Nav problēma vairumam mainīt nodarījuma kvalifikāciju , jo faktiski tā ir sekošana huligāniskiem aicinājumiem. Tomēr iniciatorus, kas iespējams nemaz tur nebija, jāsoda atbilstoši, jo kūdīšana ir bīstams pasākums.
Bravo!
B
Pa mesanu logaa 8 gadi, bet par Latvijas izzagsanu nekaa! Par klusanu par miljonariem stradajot valsts darbaa- nekada soda. Par Valsts apzinatu bankrotesanu, kas ir daudz smagak, kaa viens izsists logs, nekas! Bravo likumiem, kas versa tikai pret tautu!
Vuarzazi
V
Uz Euronews, pēc 2009.g.13 janvara, rādija ik pa 30 minutēm, - kā skaidri identificejami 2 TRENETI profesionāli provakatori iedragā policijas vairogu liniju pie Saeimas (kā uz mācību laukuma). Tāda rīcība atšķiras no akmeņu mešanas logā.
Matemātiķis
M
Vai jūs viņus atbalstītu arī ja viņi būtu izdemolējuši jūsu veikalu, māju vai auto?
anonīmais šakālis
a
Secinu: Vinetai Muižniecei izvarošana tīkamāka par akmeni saeimas logā!
Bizbiz
B
Tieši iedomājos par to izvarošanu, kas turpinājās trīs diennaktis. Vienam 5 gadi, otram 3 nosacīti!!! Pilnīgs psc! Varojiet un slepkavojiet, deputātiņus mierā lieciet. Un Vineta Muižniece - Juridiskās komisijas priekšsēd. jau sen par šādu nesamērību informēta. Taču ne ausi nekustina.
anonīmais šakālis
a
Domāju, ka prezidentam visi šie nelaimīgie ir jāapžēlo. Krimināllikumā paredzētie sodi ļoti labi raksturo tos 100 lumpeņus, kuri pieņēma šo likumu - par pedofīliju 3 gadi, par masu nekārtībām 8 gadi! Ja vēl ņem vērā, ka masu nekārtības bija pašu politiķu izprovocētas un ap 85% tautas nenosoda protestētājus, tad nonāku pie secinājuma par totalitāras varas pazīmēm.
ihaha
i
Nu gan valstinha: slepkavot iznaak leetaak nekaa mest akmeni Saeimas logaa! Sods par demoleeshanu vareetu buut piespiedu darbs sabiedriibas labaa + nodariito zaudeejumu atlidzinaashana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas