Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Šoferi nav iegaumējuši netrafarētos policijas auto

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
tram
t
a kādēļ priekšnieks negrib braukt ar savu auto uz darbu? tā taču ir lētāk....valtsij....
maritis
m
Tāds filologs,bet nav pamanījis,ka, rakstot latviski, normāli cilvēki lieto garum- un mīkstinājuma zīmes...
.
.
sakiet, vai jūs esat ārzemju latvietis? spriežot pēc konsekvences trūkuma valodas jautājumos, jā. katrā ziņā jūs uzskatiet, ka viss, kas ir ievazāts valodā līdz pasaules karam ir labi un skaisti, bet ne par ko negribat atzīt, ka valoda attīstās arī šodien. un attīstījās arī krievu laikos - vai uz labu vai sliktu, to ne mums spriest, to pierādīs nākotne un tas, kas no tā visa valodā saglabāsies. starp citu, par vāgūzi. tam ir viens skaists, visiem saprotams un brangs latviešu vārds, proti, ratnīca. bet tiem, kam vāgens liekas labāks par auto, arī vāgūzis varētu likties labāks par ratnīcu. neies jau bauru vārdus lietot. un ja mēs izslēdzam visus svešos burtus no sadzīves, tad tik būtu joki. sprancijas prezidents ir sakozis (izrunā sarkuozis), spilipīnās atkal cunamis, vācijas bundesprezidents ir kristians vulps. nu nez vai eiropa mūs sapratīs.
I.Gr.
I
Muusu labais rakstnieks Jaunsudrabinjsh raksta, ka latviehu valoda ir "adopteejusi " vaardus no sveshaam valodaam, kas kljuvushi kaa pashu beerni. Piem . no senslaaviem "sveets un bazniica". Bet tad shie vaardi nedriikst satureet burtus, kas mums sveshi. Piem. h, f, shauro o. No taadiem burtiem ir jaaizvairaas. Pieminu tikai vaardus "vaaguuzis, un poruuzis". Tur latvieshi izmeta sveshos burtus. Starp citu: man ljoti zheel, ka jaunsudrabinjsh aizbeega uz Vaaciju. Tik slavenam rakstniekam kommunisti nebuutu kjeerushies klaat. Vacijaa vinjsh palika bez peecnaaceejiem... Taa ir parasta latvieshu vaina, bet jaanozheelo.(Vinja meitai bija cukurslimiiba, peecnaaceeju nebija).
janka
j
a tev pašam neliekas, ka esi snobs? tas, ka informācijas nav, ir tikai slikti nevis jātēlos svēto neapgraizīto ... ja nav informācijas, izplatās baumas. ja jau strādā sistēmā, tad ludzu informē, lai tautai nav jābaumo!!!! un vispār - materiālus Tv tiešām vajdzētu ielikt, ideja ir atbalstāma.
MK
M
Jā, jā, vienreiz uz mani ar kliedza, ka neesmu šo pamanījis. Dikti bija apvainojies:)
kaka
k
esmu redzeejis max2 subarus, kur paareejie? noskjilti?
.
.
vāģis neder, jo ir svešvārds, cēlies no vācu wagen. pats nonākat ar sevi pretrunā, cenšaties ievazāt mūsu bijušo kaklakungu leksiku.
I.Gr.
I
Automashiinu var vienkaarshi saukt par "vaagji". Taa to biezhi sauc rietumos.
.
.
ja tu esi tik gudrs, kāpēc neesi bagāts? un latvisko man, lūdzu šadus vārdus: kompjūters (dators neder, jo dati nāk no grieķu valodas, tātad švešvārds) autobuss jurists prokuratūra motors tas iesākumam.
ui
u
Ja gribi latviskot telefonu tad nevajag izdomāt jaunt latviskojumu. Nav tādas tāltaures, ir tālrunis. Televizors nav bilžu kaste, bet tālrādis. Un pasaki man lūdzu kurā valodā vārds satiksme vēl ir. Es zinu tikai, ka latviešu. Tas nav svešvārds! Tā kā gudri dirst nav malku cirts.
.
.
steigā rakstīju, nepiedomāju ;-)
margerio
m
Vārds "satiksme" ir svešvārds???
Prātīgais.
P
Par cik agrāk ari esmu strādājis šai sistēmā un zinu smalki visus šoferu stiķus un niļus,tad esmu pārliecināts ,ka loti atmaksātos ja pāris šādu automašīnu būtu ari LIEPĀJĀ,jo šeit ārpus pilsētas un ari pilsētā šādi ātrbraucēji netrūkst,kas neievēro ari pašus elementārākos noteikumus.
Bo
B
Ja reiz tās tiešām strādā, vajadzētu rādīt uzfilmēto par LTV. Tad būtu trīskāršs efekts - dubults efekts CSN ievērošanai un piedevam vēl pieaugtu LTV reitings.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas