Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Šogad iznīcināti jau 611 sprādzienbīstami priekšmeti; gadu no gada to skaits nesamazinās

Gada pirmajos trīs mēnešos Nacionālo bruņoto spēku (NBS) nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas (NMN) speciālisti iznīcinājuši 342 sprādzienbīstamus priekšmetus.

Īpaši daudz lādiņu uzspridzināti tieši pēdējās nedēļas laikā - 269. Speciālisti norāda, ka tieši pavasarī un vasarā palielinās darba apjoms - šajā laikā zemes augšējos slāņos nonākot daudz Pasaules karos nesprāgušas munīcijas. Galvenokārt tas saistīts ar pavasara atkušņiem, lauku darbiem vai atpūtnieku aktivitātēm vasarā. Tāpat sprādzienbīstamus priekšmetus joprojām izskalo no jūras.

Visbiežāk Latvijā atrod mīnmetēja mīnas un artilērijas lādiņus.

NMN pārstāvis Andris Rieksts komentē, ka atrasto un iznīcināto sprādzienbīstamo priekšmetu skaits gadu no gada nemainās un tam nav tendence samazināties.

Pērn NBS nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas speciālisti iznīcināja 6 097 sprādzienbīstamus priekšmetus. Visbiežāk atrasti un neitralizēti artilērijas lādiņi - 3318 vienības. Iznīcinātas arī 1785 mīnmetēja mīnas, 596 pretkājnieku granātas, 195 aviācijas bumbas, 77 pretkājnieku mīnas, 62 prettanku mīnas, 27 prettanku granātas, 34 raķetes un 3 kasešu munīcijas vienības. Neitralizētas arī 17648 strēlnieku munīcijas vienības, kas pie sprādzienbīstamo priekšmetu kopskaita netiek pieskaitītas.  

NBS lūdz iedzīvotājus būt uzmanīgiem un atrastos sprādzienbīstamos priekšmetus nekādā gadījumā neaiztikt un nepārvietot. Vieta, kurā minētie priekšmeti atrasti, iespēju robežās jānožogo, jāiezīmē un par atrastajiem sprādzienbīstamiem priekšmetiem jāziņo tuvākajā policijas nodaļā vai arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam. NBS atgādina, ka par atrastu sprādzienbīstamu priekšmetu neitralizēšanu nav jāmaksā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas